…

Putování za pivem I. – Zlý Časy

Vydejte se s naší redakcí v novém seriálu za krásami tohoto zlatavého moku. V prvním díle navštívíme pivnici Zlý časy.

Lifestyle

Hospodářské noviny se snažili zjistit, kde se v Praze točí nejlepší (nejlépe ošetřené) pivo. Oslovili proto patnáct znalců a milovníků piva, aby udělali svůj žebříček. V konečném hodnocení se na prvním místě umístila nuselská pivnice Zlý Časy. Vydal jsem se proto zjistit a posoudit, v jaké míře se dá s porotou souhlasit.

Jak se do Zlých Časů dostaneme?

Zlý Časy najdeme v ulici Čestmírova v pražských Nuslích. Nejbližší zastávkou metra je Vyšehrad, od níž je to pěšky zhruba 15 minut. V těsné blízkosti pivnice je ale tramvajová zastávka Náměstí Bratří Synků, kam jezdí tramvaje čísel 11 a 18. Nedaleko je Vyšehradské vlakové nádraží. Autem bych sem cestu vzhledem k hlavnímu lákadlu – pivnímu moku, rozhodně nedoporučoval.

Co nás vlastně čeká?

Čeká nás návštěva místa, kde se na 24 pípách točí piva z malých a středních pivovarů Čech a Moravy. Aktuální nabídku lze nalézt na oficiálních webových stránkách nebo na facebooku Zlých Časů. Hned vedle pivnice najdeme pivkupectví, které nám nabízí sortiment nejen z tuzemska, ale i ze zahraničí. Koupíme v něm piva, která v obyčejných supermarketech rozhodně v regálech nespatříme. Kromě zlatavého moku se nabízí k prodeji třeba i půllitry nebo pivní kosmetika. 

 

Pivkupectví - nachází se hned vedle pivnice

První dojem

Hospůdka se dělí na dvě části. Nahoře je menší místnost kuřácká, hlavní část se ale nachází v podzemí. Majitelé na přání mnoha zákazníků nejdříve testovali a poté zavedli zákaz kouření v dolní místnosti u píp. Hospůdka působí skromným dojmem, žádný velký luxus. O to víc ale tyto podniky bývají útulnější a dýchá zde na vás ta správná atmosféra.

 

Co jsme ochutnali

Při naší návštěvě jsme ochutnali tři druhy piv. Jednalo se o Vyškovskou jedenáctku světlou nefiltrovanou, Unětický vánoční speciál a vrcholem byla všude vychvalovaná Matuškova Zlatá Raketa. To jest pivo skutečně lahodné, ale obsahující vysokých 7 % alkoholu. Jedná se o pivo typu India Pale Ale, které je charakteristické vyšší dávkou chmelu, jenž způsobuje typickou hořkost. Vypili bychom určitě víc sklenic, ale jelikož nejsme místní, byli jsme limitováni časem a také vidinou řízení vozidla za několik hodin. K pivu jsme si dali každý hotovku, takže jsme mohli zhodnotit i zdejší kuchyni. Ta nenadchne tak, abychom se olizovali, ale zároveň ani neurazí, abychom jídlo měli problém dojíst.

 

 Kuřecí maso s hranolkama a tatarkou jako oběd

Co říci na závěr

Milovníci piva zde zažijí určitě dobré časy. I když se můžeme na internetu setkat s názory lidí o nepříjemné obsluze, my jsme byli naprosto spokojeni. Možná jsme ale měli jen štěstí nebo nespokojení zákazníci smůlu. K úplnému posouzení servisu bych doporučil častější návštěvu, což je bohužel pro nás mimopražské tabu. Na oficiálních stránkách má pivnice aktualizovanou nabídku piv na čepu. Na závěr bych všem příznivcům zlatavého moku návštěvu Zlých Časů doporučil. Nabídka tolika množství dobrého piva je sama o sobě velkým lákadlem. 

 

Pohled na bar od stolu

Foto: Jan Vlk, Studentpoint.cz

Sdílejte se svými přáteli FacebookFacebook TwitterTwitter EmailEmail

Autor článku: Jan Vlk

Zapoj se do diskuze