5 nejhorších koncertních zlozvyků

TÉMA MĚSÍCE: Známka punku

Znáte to. Těšíte se na koncert své oblíbené kapely, zpěváka nebo zpěvačky, a protože jste velkými fanoušky, chcete se dostat do prvních řad, aby to opravdu stálo za to. Nicméně mnohdy vás tato touha přejde, ještě než začne hrát předkapela a to převážně z důvodů v následujícím výčtu!

5. Vybojovali jste si místo téměř vepředu a samozřejmě si ho chcete udržet. Jenže tuto snahu vám kazí bezohlední návštěvníci hrnoucí se hlava nehlava dopředu a ozbrojeni svými lokty likvidují osazenstvo, které si pobyt u pódia poctivě vystálo. Používají také známé trapné výmluvy typu – „Za chvíli jdu zase zpátky, tak mě pusťte“, „Mám tam kámoše, drží mi místo!“, ale ohledy na vás neberou.

4. Kapela už hraje, vy si chcete koncert užít, ale – skupina bezohledných fanoušků začne agresivně pogovat. Přinejlepším se nemůžete pohnout, v jiných případech se ale vznášíte ve vzduchu bez jakékoliv šance dostat své nohy na pevnou zem. Výjimkou není ani pád pod všechny přítomné, ze kterého se jen horkotěžko zvedá zpátky. Těm, co pogování rozpoutali, je to však úplně jedno.

3. Nemáte na sobě sice možná prvotřídní model nebo nejlepší oblečení z vašeho šatníku, protože víte, že to na koncertě nemá cenu. Ale určitě nechcete, aby se vám oděv zničil a už vůbec ne, abyste v něm odcházeli domů mokří. Říkejte to však opovážlivým pivařům, kterým v půlce první písničky chmelový nektar přestává chutnat, a oni ho energicky vyhazují do vzduchu a kropí jím okolní návštěvníky. Ne, vonět jako pivo není zrovna přitažlivé.

Máme pivo rádi. Ale ne na oblečení!

2. Když už v prvních řadách vydržíte, zasloužíte si potlesk. Nicméně – vyčerpala vás snaha zůstat na živu překonáváním výše zmíněných bodů a tak máte určitě žízeň. Jenže vzdát se tvrdě vybojovaného místa a jít si koupit minerálku, kterou dostanete bez víčka a ještě za minimálně čtyřicet korun? To teda ne. Ale většinou, když organizátoři vidí, že v prvních řadách může dojít k hromadnému omdlévání, začnou posílat do davu kelímky s vodou. Které se ale skoro nikdy nedostanou dál než k prvnímu, co je chytil do ruky. Buďme trochu solidární a rozdělme se s ostatními, odložme na chvíli všudypřítomný individualismus a nebojme se kolektivismu (vždyť je to jen kelímek s vodou). V rámci solidárnosti ale prosím ještě o jedno –  neplivat!

1. Nejhorším koncertním zlozvykem se stává neodpustitelné kouření v narvané hale! Možná to jako nekuřák vnímám citlivěji, ale i mí známí kuřáci se nechali slyšet, že kouření v davu jednomyslně odsuzují. Už tak se tam nedá dýchat a kvůli nedostatku prostoru ani hýbat, kouři tedy nemůžeme uniknout. Pokud bez cigarety nemůžete být – nechoďte na dlouhý koncert! Anebo se alespoň necpěte do prvních řad a vychutnejte si ji co nejdále od těch, co vám velmi rádi zakroutí krkem, pokud jim vyfouknete kouř přímo do obličeje.

Buďte ohleduplní nebo taky nemusíte kouřit vůbec

Zapálila cigaretu, tlačila se lokty do předních řad, pivo vylévala přítomným na hlavy, o vodu se nerozdělila, bezohledně pogovala – myslela, že je to známka punku. Ale nebyla! Jak už jsem zmínila – při návštěvě koncertu myslete trochu na ostatní a nebuďte sobečtí, nechceme si přece kazit úžasný zážitek.

Vadí vám zmíněné zlozvyky? Přišli jste na něco, co v našem výčtu chybí? Podělte se s námi!

 

Foto: sxc.hu

Podobné články