Otestovali jsme 7 pomerančových džusů, jak obstály?

Pomerančový džus Relax, Euroshoper, Jupí, Vitafit, Toma nebo raději šťáva z čerstvého ovoce? My už víme, který z nich je ten nej.

Připravili jsme si pro vás další velkou recenzi. Tentokrát jsme si v obchodech posvítili na pomerančové džusy. Podívejte se spolu s námi, jak jednotlivé produkty v našem testování dopadly.

Hodnocení probíhalo podle následujících kritérií:

1. Obsah ovoce v %
2. Charakteristika chuti
3. Cena – výrobce
4. Celkový dojem
5. Počet hvězdiček (maximum 5)

Pomerančový džus je doplněn mandarinkou.

1.Silvie Trebatická: Relax Select – mandarinka, pomeranč s dužinou

1. Obsah ovoce – 50%
2. Charakteristika chuti: Protože má v sobě i mandarinku, není tak trpký a nakyselkavý, jak některé pomerančové džusy bývají. Chuť bych přirovnala ke sladkým pomerančům, které uzrávaly na sluníčku. Cítím v něm také trochu med (což přikládám sladkým mandarinkám) a to posouvá klasický džus o trošku výše.
3. Cena – výrobce: Cena tohoto džusu je 33 Kč. Výrobcem je společnostRelax.
4. Celkový dojem: Jak už jsem psala při charakteristice chuti, není to klasický džus, který byste si snadno spletli mezi ostatními. Díky šťávě z mandarinek je něčím výjimečný a ta chuť je taková „plná“, dá-li se to tak říct. Ale samozřejmě tak jako u všech džusů, doporučuji trochu zředit vodou, protože je poměrně dost sladký.
5. Počet hvězdiček: Uděluji 4*. Pět by patřilo jedině domácímu džusu z odšťavňovače, do kterého má chtě nechtě tento produkt daleko. Ale rozhodně ho mohu s čistým srdcem doporučit všem, kteří mají rádi klasické džusy a rádi by vyzkoušeli něco trochu netradičního.

džus
2.Tereza Knapková: Pomerančová šťáva – Sun Grown

1. Obsah ovoce: 100% pomerančová šťáva z koncentrátu
2. Charakteristika chuti: Je zde opravdu cítit pomeranč. Chuť je lehce kyselkavá a nasládla.
3. Cena a výrobce: V obchodním centru Globus se cena pohybuje okolo 16,90,-Kč.
4.Celkový dojem: Džus mi velice chutná, nebyla jsem z něj zklamaná a kupuji si ho pravidelně. Produkt má velice příznivou cenu na rozdíl od „značkových džusů“, které stojí daleko více a chuť není taková, jak se prezentuje v reklamních spotech.
5. Počet hvězdiček: Tomuto džusu bych dala 3 hvězdičky.

Vitafit.

3. Martina Vymětalová: Vitafit

1. Obsah ovoce: 100% pomerančová šťáva z koncentrátu
2. Charakteristika chuti: Spíše sladší, s výrazným citrusovým podtónem. Po naředění vodou 1:1 sladkost lehce ustoupí. Chuť je plná, ostřejší, pořád ale jednoznačně pomerančová.
3. Cena a výrobce: cena výrobku je 21,90 Kč za 1 l; výrobce je Polsko, dodavatel Lidl.
4.Celkový dojem: Tento džus by byl určitě vhodný i k míchání alkoholických koktejlů. Samotný je poměrně dost výrazný a ostrý, po naředění získá jemnější tón a je méně sladký. Za tu cenu velmi slušný výrobek.
5. Počet hvězdiček: Tomuto džusu dávám 4*, na pravý fresh z čerstvých pomerančů nic nemá.

Toma pomeranč.

4. Zuzana Holmanová: Toma pomeranč

Pomerančový džus Toma mě v obchodě zaujal tím, že neobsahuje umělá aromata, barviva, sladidla ani konzervanty. Po otevření jsem cítila klasický pomerančový džus. Chutově je spíše průměrný, neurazí, ale na druhou stranu ani nenadchne. Obsahuje zbytečně moc cukru,  i po zředění je dost sladký. Celkově bych ho zařadila do průměru. Takže mu dávám jen 3 hvězdičky.

Jupí pomeranč.

5. Alice Jandelová : Jupí pomeranč

1. Obsah ovoce: Minimálně 12%.
2. Charakteristika chuti: není kyselý a není ani příliš sladký.
3. Cena a výrobce: 29,90 (koupen v Tescu), výrobce – Jupí (vyrobeno v Polsku).
4.Celkový dojem: Já si většinou džusy ředím, takže tento mám ráda, protože je vlastně už ředěný. Ano, podíl ovocné složky je velmi malý, ale ono se vlastně nejedná přímo o pravý džus, je to spíš šťáva. Mám ráda jeho chuť, není přeslazený a není vůbec kyselý. Doporučuji ho i k snídani. Nedávno se začal vyrábět s úzkým hrdlem (oproti dřívějšímu širokému), což chválím, protože tak lze pít i na cestách. Vyrábí se v několika dalších příchutích (ananas, multivitamin, červené ovoce, černý rybíz…).
5. Počet hvězdiček: Tomuto džusu uděluji 5*.

Čerstvá šťáva z ovoce.

6. Agata Hauerová: Šťáva z čerstvého ovoce

1. Obsah ovoce: 100%
2. Charakteristika chuti: Chuť čerstvé šťávy z pomerančů je sladká, s minimální kyselostí (pokud jsou pomeranče správně zralé). Úplně chybí ta divná kyselá pachuť, kvůli které krabicové pomerančové džusy nesnáším.
3. Cena a výrobce: 29,90 Kč za 1kg (z kila pomerančů získáte asi 0,5 litrů šťávy).
4.Celkový dojem: O čem se vůbec bavíme? Jediná pomerančová šťáva je přece z pomerančů! Nejlepší chuť a vůně, obrovský počet vitamínů- to všechno získáte, když si dáte tu práci a budete se chvíli snažit u lisu na citrusy. Džus si můžete libovolně naředit, přidat dužinu a máte stoprocentní jistotu, že nepijete jenom oslazenou oranžovou vodu v horším případě plnou barviv éček a dalších zdraví škodlivých přísad.
5. Počet hvězdiček: 5*.

50% nektar vhodný do alko-koktejlů.

7. Kristýna Szkanderová: Pomerančový nektar euroshoper

1. Obsah ovoce: Džus obsahuje 50% ovoce.
2. Charakteristika chuti: Chuť je velmi výrazně sladká.
3. Cena a výrobce: Cena výrobku je 13Kč, výrobce Euroshoper – Albert
4.Celkový dojem: Poměr cena výkon je odpovídající. Mám raději 100% šťávu z ovoce, ale například na míchané koktejly bych tento džus klidně použila.
5. Počet hvězdiček: Tomuto džusu dávám 2*.

Rozhodně nejlépe je na tom šťáva z čerstvého ovoce. Pokud se vám nechce zpracovávat ovoce doma můžete ochutnat Jupí pomeranč, který v našem recenzování dopadl stejně jako čerstvé ovoce. Pokud nemáte rádi nakyselkavou chuť vyzkoušejte Relax Select v kombinaci s mandarinkou. Chcete-li ušetřit a plánujete připravit na párty nějaké drinky s džusem můžete použít pomerančový džus Euroshoper, Vitafit nebo Sun grown.

Máte rádi pomerančové džusy? Zaujala vás naše recenze? Co takhle se zapojit do diskuze také na našem facebooku.

Foto: redaktoři StudentPoint, http://www.freedigitalphotos.net

Podobné články