25 let stavební činnosti na UJEP

Výstava Univerzita J. E. Purkyně 25 let stavební činnosti je dalším z četných příspěvků, kterými Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem připomíná oslavy 25. výročí svého založení.

Mapuje její stavební činnost od roku 1991 do současnosti.

Koncept neobvyklé expozice směřuje k přiblížení investiční výstavby na UJEP široké veřejnosti. Návštěvníkům však poskytuje také vhled na realizaci staveb očima samotných stavařů.

Výstavu kompletně připravili zaměstnanci investičního oddělení rektorátu a fotografie, které je možné zhlédnout, tak nepřímo dokládají míru podrobností a často i intenzitu osobního zapojení při realizaci té které stavby či etapy výstavby.

Expozice díky tomu mapuje nejen vývoj jednotlivých fakult v čase, ale je také obrazem někdy drobných, ale zásadních, kroku vedoucích ke zvýšení uživatelského komfortu pracovníků a studentů UJEP. Zároveň vyzdvihuje mnohdy na první pohled bezvýznamné činnosti směrující postupně k velkým cílům.

„Pokusili jsme se vybrat vzorek těch nejzajímavějších a zároveň pro univerzitu nejdůležitějších stavebních akcí. S tím, jak stavební činnost na UJEP v posledních letech v souvislosti s výstavbou kampusu zintenzivnila, je, samozřejmě, větší pozornost věnována stavbám z posledních let,“ říká vedoucí investičního oddělení Ing. Vendula Poslední.

Návštěvník má možnost nahlédnout do zákulisí mnoha rodících se staveb, jako byly např. Vědecká knihovna UJEP, Multifunkční informační a vzdělávací centrum UJEP, či do přípravy Centra přírodovědných a technických oborů UJEP. V závěru expozice jsou vystaveny plány univerzity na dokončení kampusu.

Expozici je vystavována ve volném výběru Vědecké knihovny UJEP od 30. 5. – 30. 6. 2016.

 

Foto: TZ

Podobné články