V čem spát na koleji?

Bydlení na koleji má své výhody i nevýhody, spolužáci a zábava jsou na dosah ruky, ale soukromí je málo. Takže ti, co mají v oblibě spát nazí, mají trošku smůlu, protože noční cesta po chodbě na toalety by nemusela být příjemná. Jaký noční oděv si pořídit, aby byl příjemný na spaní, a zároveň jste nemuseli trpět cizí pohledy?

Každý rád spíme v něčem jiném. Někdo preferuje volná trika, někdo košile, jiný zas pyžama či třeba tepláky s trikem. Vybírat si ale zpravidla můžete jenom doma. Co si pořídit na spaní na koleji, abyste v tom mohli existovat i v případě nečekaného nočního požáru?

Pyžama už nejsou out

Asi nejjednodušší volbou je pořízení pyžama. Mezi jejich zásadní výhody patří to, že zpravidla bývají vyráběné z pohodlných a prodyšných bavlněných materiálů, ve kterých se nejen dobře spí, ale také nedráždí pokožku. Kromě toho jsou pyžama k dostání ve spoustě barevných kombinací a délek.

Nazí spáči

Ti, co nejraději spí nazí či málo oblečení, by u postele měli mít připravený alespoň nějak bezva barevný župan, kterým se v případě potřeby tělo rychle zahalí. Župan se obecně vyplatí mít, i třeba v případě chladných nocí, nebo cesty ze sprch, protože příjemně udržuje teplo. Navíc dnešní župany už nejsou tou hrůzou, na kterou zcela jistě občas narazíme ve skříních našich rodičů. Jejich výběr je široký a je možné si vybrat opravdu něco hezkého.

Noční košile

Noční košile je nejstarším nočním oděvem vůbec. Vyvinula se ze spodních košilí, které nosívali naši předkové pod oblečení a na noc je zkrátka nesundávali. Bílé hábity s dlouhým rukávem už ale naštěstí nejsou v kurzu. Volte košile z příjemného materiálu, třeba z hebké bavlny, tak aby pokožka mohla dýchat. V horkých letních dnech můžete použít i lehčí košili třeba ze saténu, která příjemně chladí.

Tepláky a mikina

Jednou z oblíbených variant je také spaní v teplácích a mikině. Obecně je lepší spát spíše s menším množstvím oblečení, tak aby si tělo co nejvíce odpočinulo. Pokud však preferujete tuto variantu, vybírejte alespoň oblečení s co nejmenším množství švů, gum a zipů, co by vás mohly tlačit a škrábat.

Když člověk odpadne

Poslední variantou, která však není příliš dobrá, je spát v tom, v čem jsme přišli domů. Je pravdou, že taková situace se stane občas každému, třeba po nějakém večírku, ale je dobré, pokud to není příliš často, protože si tak zhoršujeme kvalitu spánku. Nejen, že je to nepohodlné, ale výměna za noční oblečení je také rituálem, který nám pomáhá přepnout se na režim klidu a odpočinout si po náročném dni. Tak si pořiďte něco pěkného a pohodlného!

Podobné články