Psaní seminárek a prací nemusí být jen stres

Psaní závěrečných a seminárních prací má rád opravdu málo kdo z nás. Proč si ale psaní nezpříjemnit se zajímavými projekty a nezamávat s prokrastinací.
Zdroj: www.pexels.com

Každou chvíli vplouváme do dalšího semestru. Někteří z nás už to mají tzv. za pár a chybí jim do úspěšného absolvování studií “pouze” závěrečná diplomová nebo bakalářská práce spolu se závěrečnou zkouškou. Ale i ti, co ještě letos nekončí, občas musí psát nějakou tu seminární nebo semestrální práci.

Pokud nestuduješ žurnalistiku či slohovky nebyly tvoje nejoblíbenější hodiny na základní škole, asi nad přemírou psaní textů nevískáš nadšením. Prázdné stránky, ohlodané tužky, prokrastinace s počítačovou hrou nebo chatováním na sociálních sítích.

To jsou běžné úkony, ke kterým se tu a tam uchýlí každý student. Neměli by ale převládnout. Pojďme se dneska podívat na dva projekty, které ti psaní mohou zpříjemnit a urychlit.

Psaní hravě všemi deseti 

Zdroj: www.pexels.com
Zdroj: www.pexels.com

Je celkem logické, že čím více prsty umíme psát, tím rychleji nám práce bude odsýpat. Víš, kolik zvládneš úhozů za minutu? A co to zlepšit, ať příště rozlet tvých myšlenek nebrzdí pomalé prsty na klávesnici.

Jirka Martišek, autor a iniciátor projektu psanihrave.cz, byl po pravdě znechucen aktuální nabídkou výukových programů pro psaní všemi deseti na klávesnici. Rozhodl se proto v duchu hesla “škola hrou” jít na celý problém trochu jinak. Spolu s dalšími šesti kamarády vytvořili aplikace, kde si vlastně hraješ a přitom se učíš této disciplíně.

Už za pouhý měsíc po odehrání všech levelů se zařadíš po bok rychlo psavců. Celou myšlenku si pochvalují i zkušení redaktoři nebo digitální nomádi, kteří s laptopem na svých cestách tráví nemalou část dne.

Projekt napiš diplomku 

Gabča Boková musela napsat hned dvě diplomové práce a ještě přídavkem chodila do práce. Potřebovala jistou dávku pevné vůle a dobrý time management, aby všechny činnosti úspěšně skloubila. Právě toto ji přivedlo na nápad pořádat kurzy a tzv. diplomkové bootcampy pro všechny vysokoškoláky, kteří se nechtějí psaním protrápit.

Zdroj: www.pexels.com
Zdroj: www.pexels.com

Na našich stránkách najdete i článek jak napsat závěrečnou práci a tam je i o psaní diplomky. U psaní je možná velkým strašákem prokrastinace, ale o tom zase jindy. 

Podobné články