Tisíce slečen, a řada z nich vám pohlídá i chlupáče. Hlídačky.cz

Portál Hlídačky.cz fuguje již čtvrtým rokem. Od startupových začátků se ale hodně rozrostl. A to jak počtem hlídaček, tak i počtem měst či služeb. Co nového portál nabízí a jak může pomoci zrovna vám? Na tyto, ale i další otázky, nám odpovídal jeden ze tří zakladatelů, kterým je Petr Šigut.

Před čtyřmi lety jsme o Hlídačky.cz napsali první článek. Tehdy by portál ve fázi startupu. Za ty desítky měsíců se však mnohé změnilo. Kromě hlídání už najdete na stránkách i jiné služby, počet hlídaček už není v řádech stovek, ale tisíců.

Portál založili David Hrachový, Václav Kuna a Petr Šigut. A právě s Petrem je následující rozhovor.

Jak se Hlídačky.cz změnily? Co v jejich nabídce najdete a jaké jsou plány do budoucna?

Jsou to čtyři roky. Povedlo se startup rozpohybovat podle vašich představ?

Myslím, že jsme naše představy překonali. Hlídačky.cz se staly v ČR největší službou nejen v hlídání dětí, s kterým jsme původně začínali, ale i v úklidu domácností. Před 3 měsíci jsme přidali opatrování mazlíčků a už tvoří 15 % celkové poptávky.

Domácí mazlíčci? Přes půl tisíce hlídaček

Tenkrát šlo o hlídání dětí, dnes nabízíte i hlídání domácích mazlíčků a úklid domácnosti. Vyplynuly tyto dvě služby samy, nebo je lidé poptávali?

Lidé je poptávali. Už od začátku bylo naše zaměření na rodinu. Je logické že každá rodina, která má děti, budu potřebovat i výpomoc s úklidem.

U hlídání dětí se nějaký ten úklid předpokládá. Jakou má ale odezvu hlídání mazlíčků?

Skvělou – i díky tomu, že v ČR je jeden z nejvyšších počet psů na hlavu v EU. Jen za 3 měsíce od spuštění si přes 600 hlídaček vytvořilo profil na opatrování mazlíčků.

Foto: Hlídačky.cz

Jak vůbec probíhá? U páníčka doma, nebo záleží na domluvě?

Záleží naprosto na domluvě, cílem opět je, aby si hlídačka rozuměla s rodinou i pejskem či kočkou. Jedině tak se s rodinou mohou flexibilně domlouvat na pomoci.

Například když jede člověk na dovolenou, tak aby si mohl vybrat, že pejsek půjde k hlídačce, nebo pokud špatně snáší změnu prostředí, tak naopak hlídačka může k němu.

Někdo se zase vrací pozdě z práce a chce aby někdo zašel vyvenčit pejska ještě než se vrátí… těch možností je spousta.

Tisíce zákazníků i hlídaček

V začátcích jste měli 700 slečen na hlídání s videoprofily. Kolik jich máte dnes?

V současnou chvíli je aktivních přes 5000 hlídaček. Co se  týká videoprofilů, tak hlídačky se pořád trochu stydí, takže jich není tolik.

Narostl vám i počet hlídačů?

Přiznám se, že tuto metriku nesledujeme.

Kolik je zákazníků oproti původním 390?

Členství se už prodaly nižší desítky tisíc.

Foto: Hlídačky.cz

Dříve byla možnost hlídání jen v pár městech. V kolika městech dnes hlídačky působí?

Po celé ČR – výhodou je i to, že mnoho studentek třeba studuje v Brně nebo jiném velkém městě, ale na část týdne nebo celé prázdniny je zpět u rodičů, což může být i malé město.

V začátcích se mluvilo i o poplatku za členství pro rodiče. Už jste ho zavedli?

Zavedli, chtěli jsme jít cestou kvality a dobrých vztahů mezi rodiči a hlídačkami. Proto jsme zvolili členství a následně si už nebereme žádnou provizi.

Nechtěli jsme hlídačky nějak hlídat a brát si peníze z jejich výdělku. Vycházeli jsme z nejúspěšnějších služeb v zahraničí, které fungují na stejném principu.

Co plánujete do budoucna? Budete ještě rozšiřovat své služby?

Náš cíl je pomoct s kompletní péčí o rodinu a domácnost. Novou službu plánujeme přidat na podzim.

Nápor na konci prázdnin

Kdyby někdo hledal letní brigádu, má u vás dveře otevřené?

Určitě má, je dobré se zaregistrovat už teď, kdy rodiče shánějí výpomoc pokud jejich dítě je na táborech nebo u babičky. Mnoho lidí také řeší kam se psem během dovolených.

Foto: Hlídačky.cz

Teď je určitě nejlepší čas si připravit hlídačkovský profil před zářím, kdy je ze strany rodin největší nápor.

Jak se u vás může hlídačka zaregistrovat?

Stačí jít na www.hlidacky.cz a kliknout registrovat – hlídačku to celým procesem provede.

Může si vybrat jaké profily si vyplní – jestli hlídání, úklid domácnosti, opatrování mazlíčků nebo jakékoli jejich kombinace. Jakmile profil schválíme, tak se hlídačka může začít domlouvat s rodinami.

Důležitou součástí profilu jsou také možnosti ověření – hlídačky si samy mohou vybrat z mojeID ověření, Ověřovacích centrech, kurzů pomoci pro děti apod.

Podobné články