Konec září na VŠE ozdobí VŠEFEST a Startup Festival

Zbav se depky ze začátku semestru a doraž na zářijové akce Vysoké školy ekonomické!

Svatováclavské radovánky

Pražská ekonomická veřejnost se může těšit na nabitý poslední zářijový týden. Ten bude ozdoben na čtvrtek připadajícím Dnem české státnosti, a to znamená jediné – po psychicky náročných prvních dnech zimního semestru konečně trocha oddychu.

Pár chytrých hlav z kolektivu studentů a absolventů VŠE se tedy sešlo dohromady a obalilo státní svátek 28. září dvěma z nejoriginálnějších studentských akcí podzimu – VŠEFESTem a Startup Festivalem.

Jiná cesta

Chvíli po poledni přímo na Den české státnosti vypukne v areálu jarovských kolejí druhý ročník open-air festivalu studentů pro studenty VŠEFEST. Už loni organizátoři dokázali, že se nebojí jít si za svým. Vstup na akci je totiž zdarma a program proběhne bez kapky alkoholu.

Za úkol si stanovuje oslavit studentskou tvořivost a různorodost talentu studentů VŠE. Návštěvníci se tak mohou těšit na koncert pěti kapel spojených se jménem školy, mimo jiné třeba The Drain či Other Way. Netradiční položkou v programu je vystoupení studentského orchestru VŠE.

Hudební čísla ale rozhodně nebudou jediným lákadlem VŠEFESTu. Návštěvníci se rovněž mohou těšit na zástupce mnoha studentských spolků, performance divadelních souborů či přednášky se zajímavými hosty.

Tisíce birellů

Kvalitní jídlo a pití je základem každého dobrého festivalu. Organizátoři VŠEFESTu to dobře ví. Na návštěvníky tak kromě zásoby pitné vody bude čekat na 1500 plechovek birellu zdarma, 700 lahví nealkoholického vína a šest desítek mana drinků. To jsou opravdu úctyhodná čísla. Ani hladovět se nebude – k mání bude streetfood od pizzy, přes polévky a panini až po sladké.

Nastartuj se!

Ještě před vypuknutím VŠEFESTu se ve středu 27. září uskuteční událost, jejíž primárním cílem sice není pobavit, láká ale na pohodovou, festivalovou atmosféru. Jedná se o Startup Festival. Zde budou mít návštěvníci možnost setkat se s lidmi, jimž se povedlo přeměnit jednoduchou myšlenku ve fungující byznys, a inspirovat se jejich životní cestou.

Na akci dorazí také mnoho rychle se vyvýjejících nových projektů, které hledají čerstvé přírůstky do svého týmu, naskytá se tedy skvělá příležitost pro odvážné mladé podnikatele. Stejně jako VŠEFEST i Startup Festival láká na vstup zdarma a zástup jídla a pití.

Podobné články