Víte, že můžete studovat zdarma online na Yale i vy?

Chtěli jste někdy jen tak nonšalantně prohodit na večírku větu, že jste studovali na Yale nebo Princetonu? Máte tu možnost.
dívka u počítače

Tohle není jedna z těch falešných reklam, co vás láká na šméčkový zájezd pro důchodce do Drážďan. Víte, jaký myslíme. Takový ten,  při kterém nakonec skončíte spolu s partou důchodců ve sklepě, kde vám nějaký zpocený otylý šmejd bude nabízet hrnec za deset tisíc pro vnoučata. Ani klamavý clickbait na facebookový test typu „jakou barvu má tvoje duše“ (ano, to existuje a ano svět se řítí do záhuby).

Možnost studovat zdarma z pohodlí domova na univerzitách z Ivy league je reálná. Jen si z toho pravda neodnesete žádný titul. Možná leda tak pár odznáčků.

Jak na to?

Přes facebook nebo email se již delší dobu můžete registrovat na Class central – univerzitní sociální platformu, která sdružuje velké množství světových univerzit od Pekingu po Tel – Aviv.

Zaškrtnete si tematicky, co vás baví,a začněte scrollovat. Výběr je široký. Od programování, biologie, medicíny, práva, psychologie, filmové vědy či po vývoj her. Tato sociální síť vám vygeneruje kurz přímo na tělo a voilá! Můžete se online účastnit přednášek a  vypracovávat eseje. Dokonce si zaskypovat se spolužáky nebo s vlastním pedagogem z Columbie, Yale, Princetonu nebo Oxfordu.

Sami jsme si zkusili projít kurzem The Psychology of Criminal justice a od té doby tyto kurzy sbíráme freneticky jako pokémony.

 

Protože pokud se dnes dá opravdu studovat pomocí achievmentů jako v RPG, tak vejška nikdy nebyla sakra zábavnější.

Podobné články