6 esenciálních levných studentských potravin pro přežití

I když nejste bohatí kryptomagnáti, co si mohou dovolit kostku másla, tak i z mála se dá udělat dobré jídlo, na kterém hlady nepojdete.
žena a jídlo

Pokud nejste bohatí kryptomagnáti, co si mohou dovolit na každé ruce troje AppleWatch nebo půl kostky másla, tak je někdy potřeba se trochu omezit a místo chlebíčků s avokádem a sójovo dýňovým latté sáhnout po levných jistotách, díky kterým naše babičky přežily druhou světovou válku bez křivice nebo kurdějí. Protože co si budeme povídat. Vejška je trochu něco jako druhá světová válka. Jen trapnější a bolestnější.

Vločky

Nemusíte být zrovna fitness monstra, abyste věděli, že tahle „pochutina“ za pár pětek vám dodá víc energie než hrabání se vidličkou v zásuvce. Když ji povaříte v mléce a soli a přidáte trochu cukru, tak si vytvoříte sladké comfort food, co vás udrží bdělé minimálně půl dne. A pořád vám zbydou peníze večer na pivo. Win – win.

Čínské polívky

Studentský evergreen, který už zachránil spoustu vysokoškoláků před tím, aby pošli vysíleni hladem na prahu univerzity a správce budovy je musel s povzdechnutím a pohvizdováním veselé melodie shrnout smetákem do kanálu. Sice máme podezření, že umělohmotný obal takové průměrné čínské polívky má víc vitamínů než její vnitřek, ale pro vzdělání se holt musí trpět.

Mrkev

Mysleli jste si, že vaše sexy hubená spolužačka chroupe na chodbě mrkev kvůli dobrému zraku a redukci svých ozdobných tukových faldů? Omyl. To akorát o víkendu vydrancovala svůj účet kvůli  neadekvátní spotřebě ethanolu. Taková mrkev krom své výživnosti a levnosti má spoustu výhod! Krom křoupání si ji můžete totiž i povařit a to je…eeeh, to je všechno. Je nám líto.

Sójové kostky

Sójové kostky jsou něco jako hudba Justina Biebera. Půlka lidí je nenávidí a půlka lidí je jenom nesnáší. To nic ale nemění na faktu, že za cenu jednoho MHD lístku si z takového pytlíku můžete udělat až dvě jídla, co se výživově podobají pořádnému fláku masa. S trochou představivosti. Zhruba takovou troškou, kolik potřeboval Tolkien k vybudování kompletně celé Středozemě včetně několika umělých jazyků s komplikovanou gramatikou. To zvládnete. My vám věříme.

Kuskus

Kuskus je magická těstovina, které stačí jen trochu péče a dokáže imitovat velice zručně hnusné, leč plnohodnotné jídlo. Zalejete ho vodou z varné konvice a než se stačíte z okna koleje vynadívat na to, jak se místní krysy vedle basketbalového hřiště věnují dumpster divingu, tak už máte večeři.

Čočka

Čočka má pověst jídla, které milují kuchařky ze školní jídelny a které dělají maminky, co opravdu nemilují svoje děti. Ale ne nadarmo si jí oblíbili vegani, protože obsahuje spoustu bílkovin a sacharidů. V kombinaci s téměř nulovou pořizovací hodnotou, se stal tento odporný kekel manou, která dopomohla k titulu tolika lidem, až je s podivem, že jí ještě nepostavili v atriu univerzity bustu, kam by chodili se slzou v oku klást drahé věnce s nápisem „Vzpomínáme“.

Podobné články