Konečně budete mít na párty výmluvu.

Pamatujete si, jak vám babičky říkaly, abyste pili mléko, protože to posiluje vaše kosti? Lhali. Měli vám nalévat od mládí panáky tequily.

Základní složka tequilly lépe produkuje protein spojený s kostním růstem

ScienceDaily vydal propracovanou vědeckou práci od skutečných vědců, která to dokazuje. Takže to netvrdí pár přiopilých zoufalců z baru, abyste si nemysleli.

Studie zjistila, že modrý agáve, rostlina, ze které se tequila vyrábí, zlepšuje schopnost těla absorbovat kalcium a magnézium. Studii prováděli na myších, takže předpokládáme, že prostě nějací pánové v bílých pláštích opíjeli nebohé myši. Jo, určitě to tak nějak vypadalo.

tequila

Myši, které dostávaly rostlinu, byly o padesát procent schopnější produkovat osteokalcin. To je protein, který je spojen s kostním růstem.

Harvard říká, že negativa chlastání přebíjejí lepší kosti

Bohužel, pak musela ještě přijít parta vědátorů z Harvardu, kteří začínají říkat, že negativní účinky tequily na lidský organismus převyšují ty pozitivní účinky na kosti. Ti nerdi z Harvardu prostě dokážou zkazit každou srandu.

Jakožto aktivní uživatelé tequily můžeme potvrdit, že když jí vypijete hodně, děláte špatná rozhodnutí, což se dá brát za negativní účinek, ale 90 procent těch vašich rozhodnutí si pak stejně nepamatujete, takže je to jedno, ne? Navíc budete mít silnější kosti!

tequila

Pokud by náhodou chtěli vědci přejít z testování na myších na testování na lidi, předpokládáme, že bude stát velká řada dobrovolníků. Stačí, když řeknou, v jakém baru se s testovanými subjekty sejdou a vezmou svojí platební kartu.

Líbí se mi stránka Studentpoint

Sdílejte se svými přáteli FacebookFacebook TwitterTwitter EmailEmail