Švýcarská vesnice vám dá miliony, když se tam nastěhujete. Takhle to tam vypadá

Někdo vám bude platit za to, že budete žít v téhle nádheře.
Albinen

Studujete a přemýšlíte, jak vyděláte miliony, jakmile vyjdete školu? Očividně je to docela jednoduché. Stačí se přestěhovat do jedné švýcarské vesnice.

Vesnička se snaží nalákat k sobě obyvatele

Malá vesnička Albinen se rozhodla nalákat k sobě obyvatele tím, že začali rodinám nabízet slušnou částku peněz, když se tam rozhodnou žít. A vůbec to tam nevypadá špatně, jak můžete vidět z přiložených obrázků.

Albinen

Jde o malé, mírumilovné místo s famózními výhledy na pohoří, ale podle místního starosty obyvatelé odcházejí a stěhují se jinam. Už tam žije pouze 240 lidí a 7 zbývajících dětí musí do školy dojíždět do sousedního města.

Vesnice se snaží nalákat k sobě lidi mladší 45 let. Každý dospělý, který si tam postaví nebo koupí dům, dostane zhruba 500 tisíc korun v přepočtu, za každé dítě je dalších 220 tisíc korun. Čtyřčlenná rodina tedy dostane krásných 1,5 milionu korun.

Mimochodem, takový Feodor Vassilyev, který měl 69 dětí, by od nich dostal s manželkou krásných 16 milionů korun.

Albinen

Má to háček, musíte koupit domek (je levnější než v Praze)

Peníze dostanete ale pouze v případě, že investujete do bydlení alespoň 200 tisíc švýcarských franků. Musíte mít čtyři miliony, abyste dostali odměnu za nastěhování.

Za tolik se tam ale dá pořídit třípokojový domek s obytnou plochou 70 metrů čtverečních, takže lepší bydlení než třeba v Praze.

Co je ve vesnici? Kostel a obchod. Víc toho po ní chtít nemůžete. Za prací se dojíždí, několik kilometrů od Albinenu je vysokohorské lázeňské město Leukerbad.

Albinen

Švýcarsko není v EU, vy imigranti!

Je tu ještě jeden menší zádrhel. Švýcarsko není v Evropské unii, což znamená, že mají kvóty pro udělování povolení pobytu občanů EU. To se vydává na základě délky pracovní smlouvy. Takže tam nemůžete jen tak přijet, sebrat prachy a zevlovat a využívat velmi štědrý švýcarský sociální systém.

Sakra, zase jsme neobjevili díru jak nikdy v životě nepracovat.

Podobné články