Baví vás fotky lidí, kteří mají dvojčata na starých obrazech? Aplikace najde vašeho dvojníka

Google přichází s geniálním nápadem, jak přivést lidi za kulturou.
Google dvojníci

Určitě jste už někde na internetu viděli ty různé obrázky lidí, kteří se fotí v muzeích s uměleckými obrazy, na kterých jsou očividně jejich dvojníci. Chcete pár příkladů? Ale jistě, není problém.

Google dvojníci

Google dvojníci

Google dvojníci

Teď už můžete najít i sebe

Víte, co je na tom nejlepší? Teď už si svého dvojníka na nějakém obrazu v jednom ze stovek muzeí na světě můžete najít také vy pomocí aplikace!

Aplikace je od společnosti Google a jmenuje se Google Arts and Culture. Původně je určena proto, abyste pěkně z domova mohli sledovat hodnotné umělecké sbírky různých muzeí, podle mapy vás může nasměrovat na nějakou kulturu a novinkou je, že v aplikaci můžete vyfotit své selfie a aplikace začne vyhledávat podoby v tisících naskenovaných historických obrazech.

Jak to uděláte? Jakmile aplikaci otevřete, musíte scrollovat dolů, až uvidíte tohle:

Google dvojníci

Stisknete Get Started, vyfotíte své selfíčko a algoritmus Google už začne hledat ve své databázi tváří z obrazů a ukáže vám výsledek. A jak se zdá, algoritmus mají v Google děsivě přesný.

Google dvojníci

Google dvojníci

Google dvojníci

Google dvojníci

Blbou zprávou je, že Google vyhledávání zprovoznil prozatím pouze ve Spojených státech. To znamená, že pokud chcete svého dvojníka hledat hned, musíte si na mobil nainstalovat VPN s americkou IP adresou. Nebo si chvíli počkat, až tahle nádhera přijde také k nám. Určitě to bude brzy.

Podobné články