Profesionální žebráči v Dubaji vydělávají víc peněz, než kdy budete vydělávat vy

Tip na skvělou kariéru po škole!

Všichni vědí, že v Dubaji žije spousta boháčů. Poměrně málo lidí ale ví, že Dubaj je tak bohatá, že si tam na velké noze žijí také žebráci. Žebráctví je v Dubaji dokonce tak lukrativní, že tam lidé létají na tříměsíční turistickou visu, jenom aby si na ulicích vydělali nějaké peníze. Sice to zní dost divně, ale tihle „profesionální žebráci“ si obvykle vydělávají až 270 tisíc dirhamů měsíčně. V přepočtu to dělá 1,5 milionu korun. Za měsíc!

Lidé to Dubaje létají žebrat letadlem

Zprávy o tom, jak dobře se mají žebráci v Dubaji využívající štědrosti a jmění bohatých občanů, se objevují zhruba poslední tři roky. Místní policie se snaží praxi zlikvidovat, ale stále jde o velmi rozšířený fenomén. O to víc, když vyšlo najevo, kolik peněz se dá žebráním v tomhle Las Vegas středního východu vydělat. Dokonce do Dubaje arabské a asijské gangy začaly přivážet své lidi na žebrání.

žebrání

Ačkoli je žebrání v Dubaji nelegální, dělají to skuteční profesionálové, kteří jsou připraveni na všechno. Zaměřují se na lidi, kteří „vypadají bohatí“ a mají nacvičené historky (rodina spí na ulici, nebo žije ve válkou zpustošené zemi a podobně). Většinou jim také nestačí nějaké drobné jako 10 dirhamů nebo 100 dirhamů. Žádají o pořádné bankovky, zejména o 1000 dirhamů, což je v přepočtu 5600 korun.

„Přesvědčují lidi svými příběhy a snaží se získat jejich sympatie. Kdysi jsem takovým lidem peníze dával. Později jsem si uvědomil, že se to stalo fenoménem a už ty historky ignoruju,“ říká například občan Dubaje Nawal Al Naqbi pro The Khaleej Times.

Chcete si vydělat 51 tisíc korun za jediný den?

Policie se snaží tyto profesionální žebráky chytat. V roce 2016 chytili jednoho, který vydělával těch 270 tisíc dirhamů za měsíc. Také to byl oficiálně „turista“ s tříměsíčním povolením ke vstupu. „Podle našich propočtů si tito žebráci vydělávají zhruba 9000 dirhamů denně, v pátek většinou vyberou ještě víc. Zejména, pokud postávají před mešitami,“ řekl mluvčí policie. 9000 dirhamů je 51 tisíc korun denně. To asi jen tak vydělávat nebudete.

Takže pokud se nebojíte, že vás v Dubaji zavřou do vězení nebo budou deportovat, můžete si za tři měsíce vydělat peníze, které si nejspíš nevyděláte ani za celý rok. A pak, že musí mít člověk školy…

Podobné články