Seznamte se s Prasečím ostrovem. Je to místo na Bahamách, kde si můžete zaplavat s divokými prasaty

Tak trošku jiná dovolená na Bahamách.
Pig Island

Když člověk jede na dovolenou na Bahamy, očekává, že si bude vyhřívat tělo na sluníčku, válet se na pláži a koupat se. Je přece na Bahamách! Rozhodně neočekává, že tam budou ve vodě plavat prasata. Pokud ale k tomu všemu chcete ty prasata přidat, stačí zamířit na Big Major Cay.

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Prasata jsou v oblasti, kde má soukromý ostrov Johnny Depp

Big Major Cay má mnohem zapamatovatelnější název – Pig Island, tedy prasečí ostrov. Je součástí útesů Exuma, kde jsou také soukromé ostrovy, jež vlastní celebrity jako Johnny Depp, David Copperfield nebo Faith Hill. Ačkoli se v té oblasti ale čas od času pohybují velké hvězdy, stejně jsou nejslavnější ta prasata.

Neví se, kolik jich tam přesně je, možná až kolem čtyřiceti, ale neustále je tam potkáte někde si jen tak plavat. Plavou k lodím a škemrají o jídlo, které jim nadšení turisté samozřejmě rádi poskytnou. Existují dokonce pravidla, jak správně prasata krmit.

Jak se tam ta prasata dostala?!

Nikdo netuší, jak se tam ta prasata dostala, ale existuje několik teorií. 1) Vypustil je resort, který je poblíž, aby tam nalákal víc turistů. 2) Námořníci je vypustili na ostrově s tím, že si pochutnají na vepřovém, až tam někdy přistanou, ale nakonec se pro ně nevrátili. 3) Jsou to potomci domácích prasat z ostrova poblíž. Když si na prasata místní stěžovala, majitelé je prostě vypustili na mořském útesu. 4) Prasata přežila ztroskotání lodi, námořníci nikoli.

Ačkoli ale prasata vypadají roztomile, pozor na ně. Jeden kapitán upozorňuje:

„Snědí absolutně všechno. Včetně vašich prstů.“

No dobře, už tam na dovolenou asi nechceme.

Podobné články