6 typů lidí, kteří prostě nepřestanou žvanit o Bitcoinu

Brace yourself, nerds are coming.

Člověk, co investoval do Bitcoinu pár let zpět a je teď nechutně bohatý

Většinou to byli geekové a nerdíčci, co šlyšeli o Bitcoinu jako první a taky si jich pár hned nakoupili. Několik let uteklo jako voda a dnes jsou z nich bambilionáři s blazeovanými výrazy a několika byty, které si koupili v devatenácti letech. Tito lidé zažili v tomto odvětví už vše – někdo jim vykradl virtuální peněženky, během hodiny přišli o několik miliónů, odvařili víc grafik na těžbu než dvanáctileté děti, co hrají Warcraft 19 hodin denně, zatímco my jsme se jim smáli. A dnes si nás mohou koupit. Všechny.

Člověk, co mohl mít z Bitcoinu malé jmění, ale prodal ho moc brzy

Neustále od něj slyšíte věty jako „Kdybych to prodal jen o půl roku později“ nebo „Kdybych si vybral celé stavebko a dal ho kryptoměn o tři roky dříve“. Tito lidé žijí v minulosti a stále vám pláčí na rameni a vyprávějí historky o tom, jak si za pět Bitcoinů stáhli nějaké no name hudební album a dnes by si za ty peníze mohli koupit malý byt v Havířově. Smutné.

Člověk, co nakoupil Bitcoin, když byl na svém vrcholu a teď mu klesl

Nervózně si poklepávají nohou a neustále refreshují své prohlížeče. Vzapamatuje se Bitcoin? Nebo mám už shánět kupce na svoji ledvinu? Tito lidé se přidali na tento rozběhlý vlak poněkud pozdě, dělají všude začátečnické chyby a svými otravnými otázkami špatnou angličtinou zaplevelují reddit.

Člověk, který si myslí, že v blockchainu je budoucnost

Zatímco většina lidí chápe kryptoměny jako investice, tak tento člověk má před sebou vizi světa, kde se stanou aktuální měnou, která vytlačí tu současnou. Neustále o tomto světě vypráví a vykresluje jej s jistým blyštivě anarchistickým a snílkovským nádechem v očích. Nezkoušejte mu odporovat, je to marné.

Člověk, co vsadil na obskurní alternativní měnu a teď mu dochází, že své peníze nikdy neuvidí

Dogecoin? Pepecoin? Tento člověk prostě sáhnul vedle a s tupým výrazem zírá chvílemi na monitor a chvílemi vás bombarduje zprávami o svých depresivních zmatcích. To se tak stává, když se snažíte přechytračit realitu a ona přechytračí vás.

Váš otec

„Ty poslouchej, slyšel sem o takové věci, Bitcoin tomu říkají, prý to stojí spoustu peněz, nevíš o tom něco? Ty seš na internetu pořád, tak proč vlastně už TY nemáš taky nějaký Bitcoin? Syn od kolegy z práce na tom vydělal na nový byt. Naprosto vaši generaci nechápu, takto si nechat ujít příležitost.“

Ne, nezkoušejte svému otci kontrovat otázkou, proč on jako mladík neinvestoval do akcií Škodovky, jen to zhoršíte a dočkáte se další hodinové neodborné přednášky na téma, jak neschopná vaše generace je.

Podobné články