Abyste věděli, tak majitelé koček jsou očividně inteligentnější, než majitelé psů

Až si budete vybírat domácího mazlíčka, měli byste si na tohle vzpomenout.
kočka

Společnost je rozpolcená politicky, úrovní příjmů a teď bude určitě rozpolcená i tím, kdo vlastní jakého domácího mazlíčka. Nebude to určitě poprvé. Vsadíme se, že to, zda milujete psy nebo kočky, pokazilo spoustu prvních rande. Teď jde ale do tuhého. Teď se budeme bavit o průměrné inteligenci majitelů.

kočka

Jedna vědecká práce totiž zjistila, že majitelé koček jsou v průměru inteligentnější a intelektuálně zvídavější. A vše se navíc testovalo na vysokoškolských studentech.

Všechny lepší vlastnosti mají lidé, kterým doma běhá kočička

Průzkum probíhal na 600 vysokoškolských studentech a zjistilo se při něm, že majitelé psů jsou spíše společenští a otevření, zatímco majitelé koček jsou citlivější a mají otevřenější mysl. Nezjistilo se ale třeba to, co se o majitelích koček říká – že jsou neurotičtější. Podle průzkumu jsou majitelé koček prostě tak nějak stejně neurotičtí, jako majitelé psů.

kočka

Majitelé koček jsou také spíše nekonvenční, jsou to lidé, kteří se dokážou postavit za to, čemu věří a je jim jedno, co si o tom myslí ostatní. Také si nejvíce cení nezávislosti. Majitelé koček mají také vyšší výsledky při testech inteligence a jsou vzdělanější. Je podle průzkumu také pravděpodobnější, že majitel kočky bude mít titul z vysoké školy než u majitele psa.

kočka

Výsledky jsou dost všeříkající, ale celá ta věc může mít spojitost i s volným časem. Protože všichni vědí, že se psem se musí trávit opravdu hodně času. Vzdělanější lidé více pracují, takže si raději pořídí domácího mazlíčka, který nepotřebuje tolik péče – což jsou právě kočky.

Podobné články