Jak vyhrát rozchod na sociálních sítích?

Ano, dá se to.

Rozchod vždy byl bolestivou záležitostí a je jedno, jestli si lidé důvody pro něj řekli do očí, napsali v dopise nebo si kdysi v Mezopotámii poslali hliněnou tabulku s argumenty „že to není tebou, ale mnou“.

V době sociálních sítí může být takové ukončení vztahu ještě palčivější. I když svého/svou ex zablokujete, tak i na nečekaných místech díky společným přátelům na vás může vykouknout jejich fotka, jak se radují v novém partnerském vztahu. Můžete donekonečna utěšovat své okolí, že je to fajn, jste v pohodě a že vám to fakt nevadí, ale uvnitř budete vědět, že vás to fakt štve.

Jak se dá tedy zvládnout rozchod s rozumem, grácií a co nejméně bolestně? Vyhrajte ho pomocí sociálních sítí.

Schovávejte, ale neblokujte

Nedávejte najevo, jak moc ranění jste pomocí toho, že začnete mazat všechny společné fotky a ex si zablokujete. Nechte je hezky viditelné, aby všem bylo všem jasné, že je neřešíte a váš ex je měl neustále na očích jako důkaz toho, že to nezvládl on. Ale samozřejmě všechny příspěvky od ex skryjte, ať vás samotné netýrají. Není potřeba si je vyhazovat z přátel.

Vybírejte pečlivě fotky

Vyvarujte se srdceryvným záběrům, kde vám teče řasenka po tvářích nebo kde koukáte zpití do němoty do stěny a sdílíte citát o marnosti světa. Rozhodně nepostujte žádné selfie v případě, že jste na fotkách sami v místnosti. Poproste kamaráda, ať vás vyfotí a nechte ex přemýšlet, kdo je ta osoba za fotoaparátem. I kdyby to měla být vaše sestra, která vám přišla říct, že byste se měli po týdnu umýt. Vyfoťte se se s přáteli, při činnostech, které vaše ex nenáviděla, abyste ukázali, jak se bez ní nebo něj máte lépe. A přidejte i fotky. činností, co je sakra bavily, ať závidí. Důležité je, aby viděli, jak jste šťastní.

Zkuste humor místo ponižování a krutosti

Rozchod se dá dělat dvěma způsoby. Obviňováním, sdílení soukromých informací a ubližováním. Nebo jenom tím, že si děláte odlehčený humor sami ze sebe. Není třeba na twitteru nebo facebooku dělat, že se nic nestalo. Klidně to okomentuje, se suchým humorem, při kterém si děláte laskavou legraci ze sebe. Labilnost, kterou později budete litovat, nechte jiným.

Nepřežeňte postování

Chápeme, že máte teď spoustu volného času, který teď můžete strávit na internetu, ale nesmíte ho zahltit. Vypadali byste lehce zoufale. Zkuste jít ven a semtam postnout fotku ze zajímavé činnosti. Vaše eseje, které budete updatovat každou hodinu, mohou ostatní pouze vyděsit.

Pozor na symbolické písničky

Pokud chcete získat cenu za patos, tak zahlťte svůj facebook písničkami jako „I miss you“ nebo “What Makes You Think You’re the One”. Ufňukanost nepřestane být ufňukaností jen proto, že má hudební podkres.

Věřte nám, že se postupně dostanete do fáze, kdy vám už bude jedno, jestli vaše ex slídí po vašem instagramu a vy přestanete mít potřebu jí ve dvě ráno projet všechny příspěvky. A až toto pocítíte, tak věřte, že jste ten rozchod právě vyhráli.

Podobné články