Jak by to vypadalo, kdyby lidé rodili jako zvířata?

Ne, zvířátkům není opravdu co závidět.

Matka příroda některé věci občas nedomyslí. Třeba to, že se musíme rodit ve velkých bolestech pomocí orgánů, které bychom radši nechali netknuté a pěkně v teple a klidu. Ale věřte nebo ne, někteří tvorové mají tento proces ještě mnohem brutálnější. Zvířata.

Žirafy

Když se žirafí dítě po patnácti měsících narodí, tak padá při porodu z výšky dvou metrů. To je pro vaši názornou představu jako to, kdybyste své křehké novorozeně mrskli ze střechy trafiky.

Mořští koníci

U mořských koníků těhotenství probíhá takovým způsobem, že všechny členky feministického patriarchátu z něho pláčou dojetím. Místo samičky zde totiž rodí sameček. Při porodu z něj vystřelí tisíce mláďat, z nichž přežije asi jenom pět. Při aplikaci na lidi by to vypadalo tak, že zatímco váš partner s velkým břichem prochází obchoďákem, tak mu najednou z pupíku vystřelí tisíce dětí. Rozutečou se po světě, ale moc daleko nedoběhnou. Cestou domů potkáte od eskalátoru až po práh vašeho domu 995 dětí, co se už právníky ani politiky nestanou.

Pipa americká

Rozmnožovací proce této surinamské žáby nás traumatizoval víc než pohled na nahou Jiřinu Bohdalovou. Tato žába (a teď se prosím chytněte něčeho pevného, abyste si nezaryli nehty do dlaní tak hluboko, až to bude vypadat, že máte stigmata), rodí desítky svých mláďat zády. V lidském světe by to vypadalo tak, že byste se mohli rozloučit se všemi kérkami na lopatkách, protože by vám z nich vylezlo chodící mimino. Přejeme vám hezké noční můry.

Žralok límcový

Těhotenství žraloka límcového trvá oproti ostatním tvorům nestandardně dlouho. A to tři a půl roku. Takže kdybyste rodili dítě, tak by z vás vylezl chodící mluvící tvor s vlasy a zuby, co by vám se znuděným výrazem místo pláče řekl „Ahoj, mami, potřebuju nový mobil.“ Takto nějak si představujeme zrod Antikrista.

Vrubozubec africký

Na téhle rybičce není ani tak fascinující to, jak rodí, ale jak se o své děti stará. Svou početnou dětskou školku si totiž schovává ve své puse. Paralelně s tím byste se pak báli pozdravit všechny novopečené maminky na ulici, protože při odpovědi by jí vylezlo z pusy oslizlé novopečené nemluvně.

Žralok kladivoun

V jedné marinologické společnosti si všimli toho, že ačkoliv mají pohromadě v nádrži pouze samice, tak se jim jaksi, ehm, rozmnožily. Ačkoliv byli vědci ze začátku poněkud zmateni, jak se toto neposkvrněné početí stalo, tak příroda má pro to jednoduché vysvětlení. Partogeneze. Nepohlavní rozmnožování při kterém samice vytvoří svůj klon. V lidské společnosti by toto bylo revoluční a zvláště některé lesbické páry by díky této možnosti skákaly radostí.

Ptakopysk

Ptakopysk je sám o sobě sakra divné zvíře. Nejenže vypadá jako bobr s lacinou karnevalovou maskou kachny, ale ještě ke všemu je jedovatý. Ano, na jedné noze má jedovatý trn a ano, je to velice absurdní. Krom toho jako jediný savec klade vejce. Představte si ty dojemné scény v lidských nemocnicích. Otevřou se dveře, vejde sestra, nervózní otec se k ní vrhne a ptá se, jestli má holčičku nebo chlapečka. Ona mu místo toho podá vejce. Vejce. VEJCE.

 

 

 

 

Podobné články