Jaký typ prokrastinátora jste?

Zkouškové období neklepe na dveře. Zkouškové období rozrazilo brány našich pokojů beranidlem a zmáčklo červené tlačíko na stěně, po kterém se v naší mysli spustil alarm s červeným blikáním a hučením. Přirozenou lidskou reakcí není v tomto případě se vrhnout do učení jako fretka závislá na kávě říznuté koksem. Normální reakcí je ponořit se do zvoucí a temné náruče prokrastinace. A jaký typ prokrastinátora tedy jste?

Youtube dobrodruh

Písnička stíhá písničku, youtuber youtubera a nakonec se přistihnete, že se už půl hodiny díváte na indického dermatologa, který vymačkává svým pacientům beďary na čele. A pokud jste se nedostali do tohoto temného kouta internetu plného konspiračních vlogů, tak se díváte minimálně na toto.

Dekoratér

Poté, co svůj pokoj uvedete do precizně vymydleného stavu, tak začnete mít potřebu vylepšit ho stěhováním nábytku, pověšením nových záclon nebo sladěním povlečení do odstínů depresivní vyblité hnědi, co se tak krásně doplňuje s vaší náladou. Nebo často jen vezmete deset věcí, které různě kombinatoricky přesouváte po pokoji. Často přitom najdete na zapomenuté poklady z dětství, jako vaše dávno vybité tamagochi, u kterého si vyměníte baterky a zaseknete se u něj na půl dne.

 

Kreativec

Jako tento typ rádi prokrastinujete, ale nechcete si sami připustit, že se flákáte. Takže začnete tvořit. Píšete svou dlouho odkládanou knihu nebo si začnete lepit album výstřižků. Ponoříte se do své práce tak hluboko, že si občas odskočíte podívat se na youtube, jak se pracuje s tavící pistolí a přistihnete se, že už opět hodinu zíráte na záznam koncertu Ariany Grande.

Cyklus se uzavřel.

Podobné články