Nejdivnější obory, ve kterých můžete získat ve světě titul

Je libo získat diplom z vědy o surfování?

Dávno, dávno bylo tomu, kdy si naši prapradědečkové mohli vybírat tak maximálně mezi lékařstvím a filosofií. Dnešní svět nabízí vysokoškolské studium v takových oborech, o kterých se jim ani nesnilo. A pokud pro vás byla největším výstřelkem exotiky dodneška humanitní ekologie, tak vězte, že na světě jsou některé mnohonásobně bizarnější obory.

Titul z vědy o umírání

Nečekejte předměty o tom, jak schovat mrtvolu nebo přednášky o sériových vrazích. Thanalogie je věda zaměrená na umírání, pohřební rituály s tím spojené, procesy truchlení a na smrt obecně. Ačkoliv to zní bizarně, tak tento obor je praktický nejen pro etnology, tak i pro krizová centra, která se zaměřují na paliativní péči. Ale studium samo o sobě není tak tragické. Velmi populárním zábavné kurzy  jsou zde například Smrt v populářní kultuře, Děti a  smrt nebo Sebevraždy. Samotná věda se ještě dělí na několik úzkých specializací jako pastorální a muzikální thanalogie. V muzikální thanalogii se například studuje to, jak používat haefu či modulace hlasu k uklidnění umírajících lidí. Popravdě kdyby někdo k našemu posmrtnému loži přistoupil s harfou, tak v sobě zmobilizujeme všechny síly a radši se sami udusíme polštářem.

Titul ze surfování

Na Cornwallské univerzitě se můžete věnovat tomuto bizarnímu oboru celé dva roky. Pokud ale očekávat sůl ve vlasech a opálení, tak vás musíme trochu zklamat. Tento obor se studuje pouze teoreticky se zaměřením na jeho historii a kulturní přesah. Čímž bychom tento obor prohlásili za nejlépe utracené peníze daňových poplatníků.

Titul z vědy o pizze

Předtím než necháte školy a půjdete zhrzeně pracovat do pizzerie, tak se na to můžete očividně dobře teoreticky připravit. Existuje totiž obor, kde můžete studovat to, co doopravdy milujete. Pizzu. Protože na světě není snad člověk, co ji nemá rád. Univerzita v Manchestru spolupracuje od roku 2015 s fastfoodovým řetězcem Pizza Hut, kdy otevřela obor pro budoucí manažery a…pizzaře.

Titul z huličství

Jako…co si budeme povídat. Za dobu vysokoškolského studia většina studentů pasivně či aktivně nainhalovala tolik THC, že by to teoreticky bylo na doktorát z tohoto oboru. Ale pokud byste opravdu po tomto titulu toužili, tak….vážně existuje. Můžete se zde učit o pěstování, distribuci a možnosti legálního obchodování s ní v oblastech, kde je povolena. Sice vás zde nikdo neodsoudí, když budete chodit na hodiny zhulení, ale pozor…tento obor je docela přísný a na všechny předměty vyžaduje 90% účast.

Titul ze sušení masa

Staré dobré vzduchem sušené kořeněné maso. Biltong je speciální poddruh jerky masíček, které se liší…nějakými technickými kravinami, které vám vlastně ani nedokážeme popsat. Nicméně se tato technika považuje za takové umění, že se vyučuje pouze v Kapském městě v J.A.R. Mňamky.

Podobné články