10 příznaků, podle kterých zaručeně poznáte, že jste opilí jak Dánové

Hádáme, že se zde zaručeně najdete

Znáte to. Celý večer lejete a lejete a najednou překročíte magickou hranici střízlivosti a vstoupíte do obávaného království lehké společenské připitosti, která končí v bažině jménem totální ožralost. Jak poznat příznaky, že jste se na tuto heroickou pouť už bezpečně vydali?

Chcete tančit na song, který normálně nesnášíte

Nejenže vám přestali vadit „písničky“ jako NONSTOP, Despacito a Láska je tu s námi, vy je dokonce vyřváváte a paříte na ně. Neptejte se proč. To jste jen s přibývajícími panáky odhodili svou slupku člověka se základním vkusem. V okamžiku, kdy uslyšíte první tóny, tak s ostatními zavýskáte a začnete se zmítat v tanečním rejdění jako epileptická morčata. Co na tom, že normálně z podobných songů máte duševní svrab až na konečcích prstů?

Strávili jste třičtvrtě hodiny s člověkem, který vás normálně vůbec nezajímá

Ať už je to kluk, jehož největším vzrůšem v životě byla členská průkazka v klubu mladých konzervativců nebo holka, co doma chová deset druhů tropických žab, tak jste se teď přistihli, jak je už delší dobu fascinovaně pozorujete, kývete na každou jejich větu hlavou a září vám oči. Nakonec prohlásíte něco ve smyslu, že nechápete, že jste se doteď tak málo bavili a že musíte spolu někam jít. Ale určitě. Jako URČITĚ. Druhý den se tomu člověku vyhýbáte pohledem a prohodíte spolu pár vět až za deset let, kdy se srazíte košíky v nákupním centru.

Začnete vytvářet ambiciózní plány, které nikdy nenaplníte

Opilí lidé nemají malé plány. A po druhém pivu už to jede: Pořídíte si kavárnu! Bar! Nebo kapelu! Ráno pojedete stopovat! Rozjedete byznys na hithitu! Začnete s tou holkou od tropických žab velkou pěstírnu pro teraristy! Eeh,…ne. Nezačnete. Největší vzrůšo, co vás čeká je možná tak zítřejší nákup paralenu.

Začnou se vám líbit lidé, o které byste si normálně neopřeli kolo

Nevíte čím to je, ale ta holka, která má za normálních okolností inteligenci plže žijícího v Mariánském příkopě, vám aktuálně připadá šarmantní a erotická jako pižmem napuštěná divoženka. I ten vyhublý kluk s misogynskými řečmi se vám zdá jako sexy testosteronem nabitý macho. Pokud se nechcete ráno probudit s něčím horším, než je kocovina, tak je vhodné v tomto případě odložit skleničku a rovnou si zavolat Uber.

Souhlasně přitakáváte na vše

Jste jako ten pejsek s kývací hlavičkou na palubce auta. Váš děkan je debil? Jasně. Nové hvězdné války jsou super? Ale beze všeho. Flat earth movement má něco do sebe? 11. září byl inside job? To víte, že jo.

Nemůžete si přestat stěžovat na jednu věc

Stala se z vás zaseklá gramofonová deska, co nedokáže opustit jedno téma. A je naprosto jedno, jestli je to o tom, že se na vás barman ošklivě kouknul, Aristotelovo pravidlo tří jednot dramatu je podle vás nefunkčních nebo máte pocit, že vás máma v dětství dost nemilovala. Prostě jedete jedno téma jak Okamura na speedu, který dostal neomezený přístup k mikrofonu. A nic vás nezastaví.

Strávili jste právě deset minut tím, že jste někomu doporučovali seriály

Už pár minut ze sebe chrlíte názvy seriálů s úpěnlivým výrazem a frázemi, že na Fargo se daný člověk musí, ale určitě musí podívat. Skoro jakoby vám na tom doopravdy záleželo. Tvář máte zkrabatělou agresivním prosíkem a i když vám daná osoba slíbila, že to jednou zkoukne, tak vám to nestačí a snažíte se jí nadiktovat název seriálu do telefonu. A děláte to tak dlouho, dokud neusnete na stole nebo vaše oběť neuteče.

Z nějakého záhadného důvodu se vám chce při přesunu z hospody do hospody běhat

Ačkoliv už na základce se vám podařilo ukecat doktorku, aby vám dala osvobození z tělocviku jen kvůli tomu, že se vám prostě nechtělo hýbat, tak najednou cítíte příliv hysterické energie. A potřebujete běhat. Nevíte proč. Ale my ano. Prostě proto, že jste zkropení víc jak pařez od Nastěnky.

Peníze pro vás přestaly mít význam

Zatímco do hospody jste šli s úmyslem, že rozhodně neutratíte víc než dvě stovky, tak teď záhadně zvete všechny na panáky, kupujete si kebab a zadek si vezete domů Uberem. Z kapitalisty, který uvažuje nad penězmi jako nad krví a potem vydělanou komoditou, se během vteřiny stal nematerialistický hedonista. Kterého bude ráno zatraceně bolet hlava.

 

Podobné články