Nejděsivější folklórní tradice, které na světě stále existují (první část)

Varování: tento článek obsahuje dost nechutné obrázky a videa

Sociální antropologové a etnologové se shodnou na jedné věci. Lidé mají podivné tradice a rituály nejčastěji ve třech případech.

  1. Když někdo zemře
  2. Když někdo dospěje
  3. Když se někdo vdá či ožení

A my jsme pro vás vybrali ukázky těch nejděsivějších a nejbizarnějších, co se STÁLE ještě praktikují. Brrr.

Házení miminem

V indickém městě Mahastra mají místní muslimové takový hezký zvyk, jak uvítat lidské mládě do své smečky. Vezmou ho na vrchol patnáctimetrové věže a pak jej prostě mrsknou dolů do náruče vyčkávajících otců. Ačkoliv se dodnes údajně prý žádné miminko nezranilo, tak místní úřady se snaží tento rituál zakázat, proti čemuž se obyvatelé bouří. Bůhví proč. Možná proto, že jsou padlí na hlavu jako toto miminko.

Unášení dívek v Kyrgystánu

Pokud jste někdy měli pocit, že je velmi těžké si najít partnera na celý život, tak si vyražte do Kyrgystánu. Místní se zde často žení tak, že unesou místní dívku, kde jí nasadí svatební šál symbolizující status vdané ženy a nutí jí napsat loučící se dopis rodině. Pokud si myslíte, že většina dívek si takové jednání nenechá líbit, tak jste na omylu. Až 80% žen takové manželství po psychickém nátlaku nakonec přijme. Doma by je totiž čekalo ponižování a ostrakizování od rodiny za to, že jsou již „nečisté“.

Thajský piercing pro náročné

Tato extrémně brutální a nesmyslná tradice má kořeny ve víře, že pomocí bolesti je možné vyhnat z těla zlé duchy. Nicméně máme pocit, že i kdyby tento rituál vyháněl z těla aids, cukrovku či obezitu, tak by jej u nás podstoupil málokdo.

Nebeský pohřeb v Tibetu

Pokud byste se narodili a zemřeli v Tibetu, tak by vás vaši blízcí po smrti nasekali na kousky a pohodili supům. Ačkoliv tato tradice vypadá extrémně drasticky a krutě, tak její podstata tkví ve víře, že ptáci nakrmení lidským masem odnesou vaši duši přímou linkou na nebesa.

Chození po žhavých uhlících

Japonští šintoističtí kněží pro změnu zase ve volném čase chodí po žhavých uhlících, ale z masochismu to není. Věří, že jejich oběť ve formě bolesti je učinní více čistými a nebojácnými.

Vaření polévky z popela svých blízkých

Kmen Yanonami je jeden z posledních pannenských národů, které přišly do minimálního kontaktu s naší lidskou civilizací. Po smrti berou popel svých milovaných a vmíchávají jej do zeleninové polévky, kterou pijí. Věří, že tak duch jejich blízkých v nich bude žít navěky a pomůže jim udržet hezké vzpomínky na ně.

Indonéské bydlení s mrtvolou

V Indonésii se kdysi rozhodli, že márnice jsou přežitek a těla jejich zesnulých s nimi budou žít doma tak dlouho, dokud pozůstalí neuspořádají pohřeb. Usnadňuje to tak loučení a proces truchlení. Vtip je v tom, že některé rodiny se neodváží k uložení do hrobu celé měsíce a roky.

Popíjení kravské krve místo smoothie

Africký kmen Masajů při svátečních příležitostech nabodává žílu kravky, aby z ní podojili trochu životodárné krve. Nemusíme snad ani zdůrazňovat, jak děsivé a znepokojující to je.

Podobné články