Jak užívat kokain bezpečně, když už si nějaký seženete

Třicet minut nebezpečného blaha.

Pokud jste někdy kokain zkusili, tak vám nejsou neznámé jeho mentální a fyzické účinky. Začnete být sebevědomí, nadšení a i tu největší opilost vám tato látka přemění do stavu zdánlivé funkčnosti. Vaše tělo zahlcuje euforie a pocity, že vám po pažích a hrudníku přebíhá elektřina. Třicet minut podobného blaha. Tato chvíle je pak vystřídána neklidem, úzkostí, paranoiou. Někteří lidé to řeší tím, že si prostě vezmou koksu víc, někdo si lupne nějaký ten benzodiazepin jako Neurol nebo Rivotril, aby se vůbec uklidnil.

Každopádně není třeba se tvářit, že se kokain u nás neužívá. Otázkou ale je, jestli to jde dělat nějak bezpečně.

Je kokain bezpečný?

Podle lékařů bohužel nikoliv. Náhlá a smrtelná srdeční arytmie se může objevit prakticky u kohokoliv při prvním nebo i stém užívání. Ani samotní lékaři nedokáží dopředu říct, jestli patříte mezi riziikové osoby. Dokonce mezi nimi převládá názor, že kokain je jednou z častých příčin syndromu náhlého úmrtí u mladých lidí.

Varovné by pro vás měly samozřejmě být faktory jako vaše stáří nebo diagnostikované srdeční potíže či diabetes. O něco horší účinky má tato látka na muže než na ženy.

Jaké má účinky?

Zvýší nám prudce krevní tlak a zároveň přitom stáhne cévy, které tak mají horší průtok. Lidem tak hrozí infarkt, mrtvice nebo i náhlé selhání ledvin.

Ale fyzické účinky nejsou ještě to nejhorší. Zvýšená tepová frekvence vede k nárůstu paranoii, jenž může u některých jedinců přerůst v hmatové halucinace a sebevražedné myšlenky. Kokain z české zahrádky bývá těmito učinky zvláště proslulý, protože dealeři ho u nás často řežou navíc pervitinem.

No dobrá, ale neexistuje žádný způsob, jak užívat tuto drogu bezpečně?

Standartní lékařské stanovisko je, že bohužel neexistuje. Důvodem je nemožnost předpovědět, jak který organismus bude na látku reagovat. Problémem je právě i časté přimíchávání levnějšího speedu. Na druhou stranu, lékaři mají často podobně rigidní stanoviska i k soli a přepáleným tukům.

Pokud jste i tak odhodlaní to zkusit, tak se nicméně držte některých pravidel.

  1. Nekupujte nikdy nic od neprověřených dealerů. Riskujete kontaminaci směsi pervitinem nebo Levamisolem (tím se odčervují kočky, lol). Pokud si nejste jistí, tak si na internetu kupte testovací sety, které čistotu kokainu zkontrolují a můžete mít jistotu, že nešňupete nadrcený paralen.
  2.  Nemíchejte s kokainem alkohol a ostatní drogy.
  3. Nedávejte si další dávku koksu poté, co odezní účinky první.
  4.  Nebuďte idioti.

Když se budete držet těchto jednoduchých pravidel, tak pro vás teoreticky může být užívání relativně příjemným zážitkem. Tedy do té doby, než vás odveze sanitka. Ale my vám to říkali§

 

 

Podobné články