6 lidí, které nechcete potkat, když se vrátíte do rodného města

A tím myslíme, že vážně nechcete.

Je jedno, jestli jste z města pryč rok na výšce nebo jste se před lety odstěhovali za prací. Návraty do rodné hroudy bývají vždy trochu divné a rozpačité. V rodinném kruhu je zdá se ještě vše při starém, ale když se vydáte dál do ulic, tak máte šanci potkat trapné stíny své minulosti. A někdy ta setkání nejsou vůbec příjemná.

První kluk/holka

Ano, líbali jste se kdysi v patnácti romanticky pod mostem a nevadilo vám, že měl akné po celém obličeji, předkus a jeho největším snem bylo vyprdět na podpaždí Internacionálu v Česko Slovensko má talent. Ani vám nevadilo, že to místo pod mostem smrdělo jako podebraná pata a krysí moč. Prostě to byla láska. Ale představa, jak se s tímto klukem potkáte znovu, když vám bude podávat kafe v McDonaldu, je dost trapná a děsivá.

Doktor, který vás zná od dětství

Z nějakého důvodu jsou v tomto nejhorší zubaři. Nejen, že neschvalují vaše tetování, piercingy a péči o zuby, ale dost kriticky se budou vyjadřovat i k vašemu pobytu ve velkoměstě, názorech a všemu, co jde mimo horizont jejich obce.

HOUSE: House (Hugh Laurie, R) and Dr. Kutner (Kal Penn, L) listen to Foreman when he returns to the hospital and is assigned to oversee the team candidates in the HOUSE episode „Mirror, Mirror“ airing Tuesday, Oct. 30 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. ©2007 Fox Broadcasting Co. Cr: Adam Taylor/FOX

Ten divný týpek, co vám kupoval alkohol

Vždycky byl trochu shady a sleazy, ale v patnácti vás nenapadlo přemýšlet nad tím, proč se tento starší týpek drží s partou puberťáků a ne s lidma věkově blízkými. Zatímco dříve jste jej měli za kinga a správného dospěláka, tak až dnes si uvědomujete, jaký loser to vlastně je. A jeho familiérní poplácávání a pozvání na drink, když vás on i jeho kocovina ve všední den dopoledne pozvou na pivo jsou slizké asi jako mrtvý hlemýžď připlesknutý na páteři.

Třídní učitelka

Pokud jste byli premianty, tak uvidíte ten konsternovaný výraz, že z vás není lékař ani právník, ale „ubohý“ politolog. Pokud ne, tak si vysoudíte buď přezíravý pohled nebo implicitní sarkastické odsouzení ve stylu, že ona to říkala.

Spolužáka, který se živí jen brigádami, protože ho nikam nevzali

Ať chcete nebo ne, tak v tomto vztahu bude vždycky trochu zahořklosti. Bavíte se vždycky jako dřív. Děláte ty stejné vtipy, ale oba jste už prostě někde jinde. Chvilku jedete na vlně sentimentality, která pramení z různých pařebních historek, ale nakonec dojdete k tomu, že vám na vašem bývalém nejlepším kamarádovi vadí, že volí jinou politickou stranu, má jiný názor na migraci i zdravotnictví… a vlastně ho už nikdy nechcete vidět.

Dokonalou kamarádku se snovým životem

Má bohatého manžela, právnickou firmu, dvě děti, manikúru, afektovaně se směje a za každým slovem, které utrousí vaším směrem, poznáte, že vás lituje, jakobyste měli terminální stadium rakoviny konečníku. I když se snažíte ji mít upřímně rádi, tak to prostě nejde. Zvláš’t poté, co vám řekla, že si chce postavit saunu a pořídit ochočeného nosála.

 

Podobné články