Víte, co je nový oblíbený instagramový trend? Břežněvovské obočí…

Petr Dolínek by měl radost!

V různých zemích jsou různé ideály krásy. Někde mají rádi holky holé a hubené, jinde chlupaté a tělnaté. A existují i země, kde ideálem krásy ženy je spojené obočí. Na to v současnosti navazuje takzvaný Unibrow Movement, který se začíná šířit na Instagramu virální rychlostí.

Celé to spustila jedna modelka s epickým obočím

Celou tuhle nádheru spustila modelka Sophia Hadjipanteli, která není úplně typická. Ačkoli má 85 tisíc followerů, její krása někomu může připadat dost nepochopitelná. Má totiž obrovské obočí. Jakmile se informace o této řecké modelce začaly šířit, vzniklo Unibrow Movement a hashtag #UnibrowMovement a i další holky s propojeným obočím začaly ukazovat svou chloubu nad očima.

Sophia Hadjipanteli říká, že si nenechává upravovat obočí, protože proč by to dělala. Snaží se jít jiným směrem než klasickými standardy krásy a očividně to pomáhá, protože se stává čím dál tím populárnější. Svou kampaní se snaží „normalizovat něco, co společnost chce, abychom to schovali nebo spravili“.

Modelka upozorňuje, že když je společnost zvyklá na určitý typ standardu krásy, lidé se začnou cítit nesví při setkání s čímkoli, co nesedí do této „normy“. Její mise je tedy jednoduchá – udělat z unibrow, jak se říká spojenému obočí, nový standard.

Podaří se jí to?

Podobné články