StudentPoint Jak na to

VEČEŘE LEVNĚ A RYCHLE: Zapečený plísňový sýr

VEČEŘE LEVNĚ A RYCHLE: Zapečený plísňový sýr
Další díl seriálu tentokrát přínáš tip, jak si pohrát s plísňovým sýrem

Na takovou lahůdku není potřeba mnoho. Pro dva stačí jeden plísňový sýr (camembert, hermelín...). Ten můj vážil asi 300g. Stroužek (anebo více stroužků) česneku podélně nakrájený na plátky. Bazalka. Pak ještě kousek slaniny.

Postup:
Sýr, který jsme rozkrojili na polovinu naplníme česnekem s bazalkou a lehce posolíme. Zabalíme do slaniny. Navíc můžete do pekáčku přidat třeba rajčata. Iddeálně zakapané olivovým olejem a posypané česnekem nebo tvrdým sýrem. Sýr pečeme chvilku!!! Asi tak 6 minut na 180°C. Když na něj v troubě zapomenete vyteče vám ven. A to není vůbec třeba. Takto upravený sýr můžete kldině položit i na gril.. anebo zapéci každý zvlášť v kokotce.




Fantazii se meze nekladou. Použijte vše co máte rádi. A pokud vám vaše studentská kuchyně nenabízí možnost sýr zapéci v troubě? Zkuste jej osmahnout na pánvi!

Musím se však přiznat, mám zde v čechách problém sehnat dobrý sýr. Myslím tím nejenom drahý výborný francouzsý sýr za sto korun. Ale hlavně sýr, kde poměr kvalita - cena, je v rovnováze. Poradíte? Jaký máte vy oblíbený sýr? Pište na náš facebook.

foto: autorka textu

loading...

Dále najdete na StudentPoint.cz...