No ty vogo, Miláček Anna aspiruje na představení roku!

Miláček Anna sklízí jeden úspěch za druhým. Dojem toto představení udělalo i na ostravské diváky.

Představení Miláček Anna přivezli do Ostravy herci David Prachař, Saša Rašilov, Linda Rybová, Vanda Hybnerová a Martina Hudečková

Nutno podotknout, že do Akordu se sjíždělo několik desítek lidí, při příchodu do sálu bylo plno, tudíž pravděpodobně vyprodáno. Tato hra trvala dvě hodiny – ale byly to dvě hodiny neuvěřitelné zábavy, kterou si užívalo nejen publikum, ale i herci.

Miláček Anna.

Být nevěrný se nevyplácí, ledaže…

Partnerský vztah se občas může dostat do stereotypu. Své o tom ví i Bernard a Jacquelline v Manžel a milenec. podání Davida Prachaře a Vandy Hybnerové. Oba dva mají milence, a protože s nimi chtějí strávit noc, rozhodnou se „odeslat“ toho druhého pryč. Bernard by měl odletět na služební cestu, Jacquelline se rozhodla zastavit u rodičů, protože ale nabourala manželovo i své auto, musí jet vláčkem, ze kterého má fobii. Všechno je samozřejmě jen jako, manžel nebude doma/manželka nebude doma a tak vášnivé noci s milencem/milenkou nebrání vůbec nic.

Své služebné Anně koupí lístek do Ostravy, aby byl barák úplně prázdný. Domů s milencem, kterého si zahrál Saša Rašilov, dorazila jako první Vanda Hybnerová. Její milenec je hudebník, hraje na kytaru v rockové kapele. Spolu se nalejí whisky a vodkou a odeberou se do ložnice. Jako druhá domů dorazí Anna, vzápětí na to David Prachař s Lindou Rybovou, která si zahrála naivní dvacítku v růžovém, trochu hloupou, ale že jí to šlo – diváci pokaždé, když Linda coby Brigitte promluvila, padali smíchy. 

Z představení.

A protože jsou doma oba manželé a oba zaplatí Anně za to, aby se o tom nikde nebavila, nastanou jí těžké časy. Milenci a manželé se nesmí potkat v koupelně, kuchyni ani obýváku, s Jacquelline se stává Bernardova sestra, Brigitte už začne sobě a Pupíčkovi (jak Bernardovi říká) připravovat svatbu, začne dům přestavovat k obrazu svému, a protože milenci nemají u sebe žádné věci, půjčí jim Anna pyžamo manželů. Vše ale nakonec skončí tak, že Brigitte zjistí, že je Bernard ženatý, dá se dohromady s Robertem, milencem Jacquelline. Anna si zaslouží za svůj výkon hned několik cen a cestu kolem světa, protože se nikdo nic nedozví.

„Jakože cože?“

Nikdy by mě nenapadlo, že už v lednu, na začátku roku, uvidím nejlepší představení roku 2014 a No ty vogo!.možná nejlepšího představení vůbec. Vanda Hybnerová a David Prachař se mi líbili už ve Snu noci svatojánské na Letních shakespearovských slavnostech, kde zářili. O Martině Hudečkové vím jako o dabérce, takže mě v této roli mile překvapila. Saša Rašilov je Saša Rašilov.  A hvězda večera? Linda Rybová v roli Brigitte. Znám ji v jiných rolích, více dramatických, vážných, ale tohle byl prostě odvaz. Myslím, že standing ovation, kterým publikum ohodnotilo výkon herců, si zasloužila nejvíc právě Rybová. Klobouk dolů. Ostravské publikum je jedno z nejkritičtějších. Pokud máte rádi divadlo a chcete se dvě hodiny bez přestání bavit, tak Divadlo Palace odehraje představení 8. dubna na domovské scéně v Praze 


Foto: TZ, DK Akord

Podobné články

Herci malých rolí

Klasik kdysi řekl, že není malých rolí, pouze malých herců. Ony ale malé role jsou. A mají své česk...