La Loca představuje unikátní jídelní koncept Together Tastes Better

Restaurace La Loca po rozsáhlé rekonstrukci kuchyně otevírá dveře a příchází s u nás neobvyklým jídelním konceptem Together Tastes Better. Zmíněný pojem přináší osvěžující myšlenku sdílení s potenciálem posunout gastronomický zážitek na vyšší úroveň.
Together Tastes Better. Zdroj: Mosaic House.

Sdílení jídla totiž mezi lidmi vytváří pouto, kterého pouhým usednutím k jednomu stolu nedosáhneme.

V restauraci La Loca od září 2016 působí šéfkuchař Radim Gerlich, který je sám velkým zastáncem tvrzení, že jídlo by se mělo sdílet.

Nový typ kuchyně? Crossover cuisine

La Loca kromě klasických porcí nabízí také jejich menší verze, čímž návštěvníky podněcuje a motivuje ke sdílení několika pokrmů u jednoho stolu.

Restaurace navíc zákazníky láká na nový typ kuchyně, se kterým přišla – crossover cuisine. Kombinuje v něm jídla specifická pro země Středního východu a Středozemí (především pro Itálii).

Na menu najdete například krevety s koriandrem, sumacem, česnekem a chilli šafránové risotto s pistáciemi, koprem a kořením barberries, rib eye s tobinamburovým pyré, fava fazolemi a datlovou omáčkou, falafel pita burger s tatziki a kurkumovými brambory nebo.

Netypické spojení vytváří chuťově nový směr, který má ambice oslovit i náročnější klientelu. La Loca odebírá suroviny, jak od místních producentů, tak od pěstitelů z Itálie. Koření, luštěniny a určité typy pečiva pak prostřednictvím lokálních distributorů odebírá ze zemí Středního východu.

Restaurace se nachází v budově hotelu Mosaic House, který je synonymem místa pro život, seznámení, odpočinek, tanec, jídlo, spánek a radost. Zdroj: Mosaic House.
Restaurace se nachází v budově hotelu Mosaic House, který je synonymem místa pro život, seznámení, odpočinek, tanec, jídlo, spánek a radost. Zdroj: Mosaic House.

Nejen kvalitní jídlo, ale i vybavení

Samotná kuchyně je nově vybavena spotřebiči německé kvality, které zaručují přípravu pokrmů s přesností v řádech desetin stupňů celsia.

Zajímavostí je monoblok švýcarské společnosti Menu system, který je vyroben na míru z jedné nerezové plochy a ukrývá v sobě extrémní výkon. Dokonalý „sporák“ 21. století, který značně dopomáhá k perfektnímu zpracování pokrmů. V České republice je tento typ monobloku unikátní a v profesionálních kuchyních se objevuje jen výjimečně.

Radim Gerlich

Hlavní postavou restaurace La Loca je již jmenovaný šéfkuchař Radim Gerlich. Tato kulinářská osobnost díky své praxi a dosaženým výsledkům patří mezi uznávané české šéfkuchaře.

Působil v restauracích Aromi, La Bottega di Finestra, Bianco E Nero, dále v zahraniční, jmenovitě Londýně a vícemístně v Itálii. Mezitím také vedl kuchařskou školu Laboratorio, kde v kuchyňském ateliéru předával své zkušenosti jak profesionálům, tak amatérským kuchařům.

Restaurace navíc zákazníky láká na nový typ kuchyně, se kterým přišla – crossover cuisine. Zdroj: Mosaic House.

Mezi jeho velké klady patří odvaha experimentovat. Nedrží se zažitých standardů. To ho před lety zavedlo až na Srí Lanku, kde jako jediný český šéfkuchař ukázal svůj um a zakombinoval místní čaj do svých pokrmů.

 

Menu La Loca. Zdroj: Mosaic House.
Menu La Loca. Zdroj: Mosaic House.

Menu se skládalo z 8 chodů a pro zajímavost lze například jmenovat Panna Cotta, želé ze skořicového čaje a jablečná pěna. Další výzva přichází opět v Čechách a to v restauraci La Loca. „Moje představa je udělat z podniku místo, které zkrátka musíte navštívit,“ komentuje své působení Radim Gerlich.

V La Loce si můžete pochutnat i krevetách. Zdroj: Mosaic House.
V La Loce si můžete pochutnat i krevetách. Zdroj: Mosaic House.

Jedinečné místo

Restaurace se nachází v budově hotelu Mosaic House, který je synonymem místa pro život, seznámení, odpočinek, tanec, jídlo, spánek a radost. Místa pro kreativní a jedinečné osobnosti, kde jsou hranice zapomenuty. Kolemjdoucí mají možnost obdivovat nezvykle vypadající houby umělce Michala Trpáka. Zobrazují štěstí, které každý člověk hledá v něčem jiném. Vy ho třeba najdete při návštěvě restaurace La Loca.

Podobné články