Kdo rozbil vázu? Vaše rozhodnutí řekne hodně o vaší osobnosti. Zkuste si to

Chcete si ověřit, jakou máte osobnost? Odpovězte na otázku, kdo rozbil na tomto obrázku vázu a zjistíte to.

Existuje odnož psychologie, která se věnuje osobnosti. Je to zajímavé a komplexní téma, které zkoumá například to, jak je možné, že dvě osoby s naprosto rozdílnou osobností mohou být nejlepší přátele, zatímco dva lidé s podobnými osobnostmi mohou být největší nepřátelé. Jakou máte osobnost lze zjistit docela zajímavou metodou. Například díky tomuto testu. Stačí se podívat na obrázek a odpovědět na otázku: Kdo rozbil tu vázu?

Není žádná správná odpověď. Je pouze odpověď, která určí vaší osobnost.

Dítě A

Asi nejjednodušší volba. Ostatní se na něj dívají a on se dívá do země, jakoby litoval toho, co udělal. Klidně to ale může být ten, koho z jakékoli neplechy vždycky obviňují. Nebo je to ten, kdo na sebe raději vezme vinu, aby někoho zachránil. Možná je tak nakreslený, abychom si mysleli, že to udělal on a byli jsme zmanipulovaní.

Podle této volby byste měli být pečliví a odpovědní. Pozorujete pečlivě sebe i okolí.

Dítě B

Vypadá jako nejstarší z dětí a nejspíš se o své mladší sourozence stará, když mají rodiče moc práce. Dívá se na chlapce A tak, jakoby ho obviňovala, ale ten úsměv může říkat, že to sice udělala ona, ale má radost, že je to na někoho jiného. Jiní to mohou interpretovat tak, že se na chlapce usmívá, protože ho utěšuje.

Pokud jste si vybrali tuto dívku, jste svědomití. Rádi nejprve pochopíte člověka, než ho budete soudit. Máte rádi spravedlnost, ale také umíte utěšit lidi, kteří potřebují lásku. Rádi pomůžete přátelům a víte, jak pomoci, protože dokážete logicky řešit problémy.

Dítě C

Je nejvíc nenápadné dítě. Tedy, snaží se tak působit. Podívejte se, jak má ruce v kapsách, aby schovával své pravé emoce. Možná si říká: „Chachááá, zase mě nenachytali!“

Vybrali jste tohoto chlapce, protože si myslíte, že schovává emoce, protože mu to tak v situaci nejlépe vyhovuje? V tom případě máte v sobě osobnost vůdce. Víte, že problémy způsobují zejména lidé a nikoli okolnosti. Proto si neustále dáváte pozor na lidi okolo vás. Aby nebyly problémy, je nejlepší, abyste vedli ostatní.

Dítě D

Holčička D je u maminky, drží se jí za sukni a zdá se, že má z celé situace strach. Bojí se následků, jakoby za rozbitou vázu mohla ona. Kromě své matky je také jediná, kdo se divá na vázu. Drží se u matky, aby se vyhnula trestu?

Z psychologického hlediska volba dítěte D znamená, že jste odpovědí a dá se na vás spolehnout. To jsou životní kvality, díky kterým jste úspěšní ve všem, co děláte. Neustále se snažíte být lepší, protože víte, jaké máte nedostatky a chyby a dáváte si na ně pozor. Jste hodně důvěřiví a proto jste také dost citliví.

Podobné články