Jste psychopat? Udělejte si s námi komplexní test

Odvážíte se otestovat?

V dnešní znepokojivé době se se skloňováním termínu psychopat setkáme bohužel velmi často. Lidé se tak vyjadřují o politických leader, šéfech nebo často o komukoliv, kdo disponuje hierarchickou autoritou a je dominantní vůči ostatním. Všichni ti nebojácní, promiskutiní lidé si často tuto nálepku zaslouží často neoprávněně.

Pojďme si tedy vyjmenovat několik znaků z profesionálního psychiatrické testů, které jsou určeny k tomu, aby potencionálního psychopata odhalily. Počítejte si body. Pokud odpověď na otázku je „rozhodně ne“, tak získáte nula bodů. Za odpověď „trochu“ nebo „možná“ si přičtětě jeden bod a za otázku, se kterou se plně ztotožňujete, dva body.

Takže začínáme.

Máte neobvyklý šarm?

Psychopati na tuto otázku odpoví rozhodně ano. Často jej používají k manipulaci svých obětí.

Máte grandiózní a přemrštěné představy o vlastní hodnotě?

Psychopati často trpí pocitem, že jsou lepší, výjimečnější a nadanější, než jejich okolí.

Potřebujete neustálou stimulaci před nudou?

Nuda je pro psychopaty až fyzicky nesnesitelná a pro vzruchy jsou často schopni udělat cokoliv.

Jste patologický lhář?

Pravda je pro psychopaty relativní a flexibilní pojem. Informace podávají pouze tak, aby z toho mohli vytěžit co nejvíce.

Manipulujete s okolím?

Tahání nitek ostatních jen pro vlastní uspokojení je často jedním z nejvýraznějších znaků.

Necítíte lítost nebo výčitky?

Je vám jedno, když se někomu ve vašem okolí stalo něco strašného? Necítíte se špatně, pokud jste někomu ublížili? Pokud ano, tak si nějaký ten bod přičtěte.

Jsou vaše emoce vůči ostatním příliš mělké a neadekvátní situaci?

Tam kde byste měli cítit smutek, necítíte nic. Dojetí na svatbách, truchlení na pohřbech. Jakoby vám něco chybělo.

Postrádáte empatii?

Nepotřebujete se vciťovat do ostatních a je vám jedno, když se jim stane něco strašného? Maximálně vám to připadá zajímavé? Tak šup, další bod.

Máte parazitický životní styl?

Psychopati si rádi věci berou, protože mají pocit, že si je zaslouží. A je jim jedno, jestli člověk, který jim tyto věci poskytuje, může být jimi vysán úplně.

Máte špatnou sebekontrolu?

Neovládáte své sexuální puzení, i když jste ve vztahu? Nechápete princip odkládání slasti nebo konceptu „nejdříve práce, potom zábava“? Tak šup, další bod.

Jste promiskuitní?

Psychopati milují klasické one night stands.

Měli jstě v minulosti nebo v dětství problém s chováním?

Psychopati již v raném dětství zažijí, že jsou konfrontování s výchovným poradcem nebo psychologem.

Vaše dlouhodobé cíle jsou nerealistické?

Psychopati preferují šílená nerealistický schémata na krátkodobé zbohatnutí nebo dosáhnutí úspěchu.

Jste impulsivní?

Psychopati jsou, velice.

Odmítáte odpovědnost za vlastní skutky?

Zničili jste někomu večer? Máte dítě a odmítáte se o něj starat? Myslíte, že lidí na vás hází své vlastní problémy a vy s tím nemáte nic společného? Nemusí jít jen o extrémní případy. Prostě odmítáte, že vy byste cokoliv udělali špatně a následkům prostě utečete. Když jste psychopat, tak je to z vašeho pohledu vždy vina někoho jiného.

Máte za sebou velký počet vážných vztahů?

Pro psychopaty je typické mít za sebou sérii chronických zasnoubení, manželství a vážných vztahů, které většinou velice náhle opustí.

Měli jste problém se zákonem již jako mladí?

Psychopati začínají brzy.

Nechápete rozdíl mezi porušovanými zákony?

Krádež, vražda, daňový podvod. Splývá vám rozdílná závažnost mezi těmito skutky? Myslíte, že za určitých okolností je ospraveldnitelné je všechny spáchat? Tak to bude další bod.

Pokud vám dá někdo další šanci, tak jej zklamáváte?

Máte podmínku, ale i tak se dopustíte dalšího přečinu? Přítel nebo přítelkyně vám dá další šanci, ale vy ji porušíte i přes své sliby? I to by mohlo být příznakem.

Výsledek

Máte sečteno? Dobrá zpráva je, že pokud jste dosáhli méně než třiceti bodů, tak s nejvyšší pravděpodobností se vás psychopatie netýká. Takže se můžete opět v klidu nadechnout. Trochu předpokládáme, že pokud vám vyšel vyšší počet bodů, tak je vám to beztak jedno, protože i to je jedním z příznaků psychopatie.

Podobné články