Jaké výhody a nevýhody byste měli jako studenti nejslavnějších fiktivních škol?

Do jaké slavné fiktivní školy byste chodili? Do Bradavic? Sunnydale? Nebo na semestr výměnného pobytu k Indianu Jonesovi?

Bradavice z Harry Pottera

Výhody:

Čarodějové, kouzelníci, čáry, fantastická zvířata a ostatní divný a  bizarní shit, na kterém jste se chtěli podílet už od devíti let jako malí caparti. Co víc si sakra přát?

Nevýhody:

Jakoby nestačil stres ze závěrečných zkoušek, tak na konci každého roku je docela velká pravděpodobnost, že svět, jak ho znáte, zanikne v plamenech šlehajících z hůlky beznosého člověka, co by potřeboval jít do solárka.

Shrnutí:

Chodit do školy plné čarodějek a kouzelníků je fajn. Člověku jen občas zatrne, když si uvědomí, že o jeho bezpečí se stará malý kluk, který zrovna moc rozumu nepobral. Nevěříte? Vzpomínáte si, jak pátral tenkrát Harry po netvorovi v Tajemné komnatě? Který měl být mazlíčkem Zmijozela, jenže měl ve znaku HADA? A mluvil HADÍM jazykem? A Harry pořád nemohl přijít na to, co to je za monstrum? I když se samotnému Salazarovi přezdívalo HADÍ JAZYK? Ehm….že by to bylo…já nevím. Čarovné morče?! Ne velký HAD? Get your shit together, Harry. Fakt jako.

Monster College z Příšerek s.r.o

Výhody:

Všude kolem jsou roztomilé příšerky!

Nevýhody:

Všude kolem vás jsou příšery.

Shrnutí:

Monster College je školou, která učí mladé příšerky děsit děti, protože jejich strachem pohání všechny stroje ve svém světě. Hrůza se tak stává pohonnou hmotou. Není to ta nejvíc existencionální věc, jakou jste slyšeli? Celá tato škola slouží jen k vytváření čistého teroru. Což je jen tak mimochodem hlavní náplní teroristických organizací jako ISIS. Ano, Mike Wazowski, ten roztomilý jednooký šprýmař je stejně zlý jako celá ISIS.

Sunnydale z Buffy, přemožitelky upírů

Výhody:

Na celé škole se pohybují velice sexy muži i ženy se superschopnostmi, kteří vás ochrání a zároveň by klidně mohli dělat modely a modelky v katalogu na prádlo.

Nevýhody:

Velice pravděpodobně zemřete ještě před koncem školního roku. Spíš mnohem dřív.

Shrnutí:

Mysleli jste si, že největším problémem vysokých škol je sexismus a otřesné jídlo v menze? Studenti Sunnydale by vás velice rychle vyvedli z omylu. Pokud do této školy totiž chodíte, tak můžete patřit jen do dvou skupin. Vrah nebo oběť. A jen tak mimochodem je dost pravděpodobné, že ještě budete čarodějkou, vlkodlakem, démonem nebo upírem. Život v Kalifornii je opravdu hodně tvrdý. Nedivíme se, že to ten Arnold Schwarzenneger v politice nakonec vzdal.

Akademie Hvězdné flotily ze Star Treku

Výhody:

Učili byste se střílet fazerem a mohli se teleportovat z místa na místo.

Nevýhody:

Nechceme čeřit vody, ale i když se Spojená federace planet snažila všude zavést demokracii skrze diplomacii, tak je nutné říct, že tato akademie produkovala jenom vojáky, fízly a sama občas vyvolávala válku. Takže se nám to vlastně nějak moc s jejími altruistickými záměry nezdá. Sorry. Not sorry.

Shrnutí:

Občas sice uklidníte nepokoje v Romulanském impériu, ale zbytek svého života strávíte v temných existenciálních myšlenkách. Když se totiž teleportujete, tak se vaše tělo rozloží na atomy a znovu složí. Znamená to tedy, že jste  na chvíli umřeli? A kdyby vás toto zařízení poskládalo jinak, poznali byste to? Otázky, otázky, otázky.

Beverly Hills z Beverly Hills 90210

Výhody:

Škola přímo u pláže, kde můžete surfovat? Bydlení v luxusní čtvrti? Posh přátelé, kteří si s vámi zajdou na oblíbený burger? Ok, podržte nám klávesnice, okamžitě se stěhujeme.

Nevýhody:

Ach ta proměnlivá romantická okouzlení. Je statisticky dokázáno, že pokud by v prvním díle byla jedna postava HIV pozitivní, tak se nikdo nedožije konce první řady. Ani vy.

Shrnutí:

Řekněme si to narovinu. Postavy v Beverly Hills se chovaly natolik nerealisticky, že oproti tomu i Harry Potter nebo Star trek vypadají jako dokumenty bez jakéhokoliv zásahu počítačové grafiky. Navíc nás děsí, že tato škola pro náctileté je plná třicetiletých herců, kteří si na teenagery jenom hrají.

Xavierova škola pro nadanou mláděž z X – manů

Výhody:

Je velice nepravděpodobné, že pokud jste se na tuto školu dostali, tak patříte mezi malé procento extrémně nadaných lidí.

Nevýhody

Samozřejmě je i možné, že v této škole jste, protože vaše superschopnost z vás dělá naprostou zrůdu, která by mohla ostatním lidem v běžné společnosti ubližovat.

Shrnutí:

Mít superschopnosti je sice fajn, ale je otázkou, nakolik je to super, pokud je mají i lidé okolo vás. Nikdy nevíte, jakou silou budou disponovat například  vaši spolubydlící. Budou letivovat ze spaní? Plakat kyselinu místo slz? Mají rentgenové vidění, kterým uvidí pod vaše šaty?

 

Barnett College z Indiana Jonese

Výhody:

Přijdete do přímého kontaktu z nejdrsnějším ze všech drsných mužů. S Indianou Jonesem.

Nevýhody:

Zdá se ale že v civilu se proměňuje v kravaťáckého geeka, s kterým si popovídáte maximálně o tom, jestli můžete v učebně otevřít okna, protože vám je trochu zima.

Shrnutí:

Když opomineme to, že byste museli studovat v době, kdy se k moci dostávají nacisti, tak se obecně zdá, že tato škola krom historie či archeologie nic jiného nevyučuje. Váš jediný učitel je podle všeho navíc pořád na cestách a nechává nácky zírat do Archy úmluvy, až se jim roztečou obličeje a podobné blbosti. Prostě meh.

Rydell high school z Pomády

Výhody:

Místo učení vaši spolužáci každou chvíli propuknou ve zpěv a komplikované choreografické kreace. Když o tom tak přemýšlíme, tak by tato poznámka měla být spíše v nevýhodách.

Nevýhody:

Černé kožené kalhoty a bundy se v létě sakra rychle zapařují.

Shrnutí:

Pojďte s námi do školy, kde vám všichni naznačí, že pokud jste slušná dívka se zájmem o vzdělání, tak si vás nikdo nebude vážit, dokud se nezačnete oblékat jako šlápota, protože pak na konci můžete….odletět létajícím autem s největším frajírkem školy. Sakra. Chtěli bychom mít drogy, na kterých psali autoři scénář tohoto filmu.

Podobné články