Opilci: 11 typů, které zaručeně potkáte v každé hospodě

A kterého opilého pokémona chytnete dnes večer v hospodě vy?

Věřte tomu nebo ne, ale i opilci mají svou oficiální taxonomii, takže se na ně podíváme. A pěkně zblízka.

Provokatér

Chce šplhat na trafiky a křičet na hvězdy? Vloupat se ve tři ráno do zoo, zkoušet kliky náhodných domů nebo ukrást dopravní značku? Popisuje spící lidi fixkou a pak je fotí se svou botou na hlavě? Tak to máte nejspíš tu čest s provokatérem, pro kterého je po pár skleničkách vše vtipná výzva. V normálním životě to je často ta nejnormcorovější holka nebo kluk, ve které se střádá frustrace z konzervativního stylu života.

Popírač reality

Ačkoliv si už nablinkal do sandálů a praštil se hlavou o futra tolikrát, že by se z toho dala sestavit zpráva v moresovce, tak vám bude dokolečka tvrdit, že néééé, že není opilý.  A ještě po vás bude chtít, ať si s ním dáte další drink.

Lidský odpadkový koš

Celý večer vám opile padá do hranolek a užírá je. Neštítí se nedojedeného jídla a zhruba od třetího piva se těší na to, až si zaprasí cestou domů s kebabem nebo celým meníčkem v mekáči, ke kterému si dokoupí asi dvacet dalších vylepšení. Pokud je pravda, že alkohol v nás otevírá naše pravé já, tak pravá podoba těchto lidí bude černá díra, která pohltí vše.

Nadrženec

Rozcuchané vlasy s upoceným obličejem a mírně oslizlý úsměv. Tento člověk v sobě po pátém panáku objevil svého vnitřního donjuana a bude do vás neustále hučet s obličejem tři centimetry od vaší hlavy. Holčičí verze se o vás bude se smíchem otírat, zatímco jí ramínko tílka i podprsenky už dávno sklouzly někam směrem do magnetického jádra země a její rozteklý mejkap jí zdeformoval obličej do podoby hysterického mývala.

Zamilovánek

Buď je ve friendzone nebo po rozchodu. Nemluví o ničem jiném než o své lásce. A o tom, jak on/ona je ta pravý/pravá. Pláč do vinného střiku často doprovází tak divokou a dramatickou gestikulací, že by ho náhodný člověk při vypnutí zvuku považoval za rappera.

Sebedestruktor

S každým si chce dát panáka, jakoby zítřejší ráno nemělo nikdy přijít. Od čtvrtého mu už začíná být vše jedno a i když by měl zaplatit nedoplatky za elektřinu, tak všechny zve. Mezi chvílemi, kdy mu svítí oči a křičí, že teď by byl dobrý nápad zkusit koks, ačkoliv ho v životě neměl, tak píše své ex.

Mentální kouč pro chudý

Tito lidé jsou často mnohem opilejší, než vypadají. Narazíte na ně na záchodě nebo v ložnici, kde uklidňují plačící osobu pomocí špatně artikulovaných planých frází jako „hej, musíš si uvědomit vlastní hodnotu a najít nejdřív vztah sama k sobě“.

Rádoby zvraceč

Už dvě hodiny chodí okolo a tvrdí, že bude zvracet. Občas vydá demonstrativně i bublavý zvuk, ale nikdy k tomu nedojde. Po třech hodinách už chápe, že to nikoho nezajímá, tak jde prostě domů.

Dospělé mimino

Tento člověk stejně jako mimčo neumí mluvit, chodit a občas se někde i počůrá. A stejně jako dítě potřebuje tato osoba péči někoho jiného, tak ho v tom nenechte!

Zpívající fontána

Jsou lidi, kterým po druhé skleničce jako na povel prasknou stavidla a vytryskne z nich vše špatné, co se jim v životě nastřádalo. Traumata z dětství, vztah k vlastní postavě, pochybnosti o vlastní inteligenci, osamělost. A nejsou utišitelní. Po chvíli toho napláčou tolik, že to není fyzikálně ani možné, aby vyprodukovali tolik tekutiny a nevypadali potom seschle jako staré sloní kůže.

Poutník

Nejzáhadnější a nejrozšířenější druh opilce. Jednu chvíli se s vámi baví a pak se bez rozloučení vypaří. Buď při změně hospody, nebo prostě jen tak v melancholickém záchvatu hnutí mysli. Dělá to tak často, že se to postupně stává jeho trade markem. Někdy tihle lidé utečou za lepším a pak si můžete být jistí, že prožili zatraceně divočejší noc než celá vaše parta dohromady.

 

Podobné články