7 typů číšníků, které potkáte v každém podniku

A kolik typů z nich poznáte ze svého života?

I kdybyste se celý život živili jen instantními nudlemi ve své noře, tak s těmito zvláštními tvory beztak přijdete do kontaktu minimálně v pátek večer. Živočišný druh číšníků je pestrý a rozmanitý. Pojďme se tedy na něj podívat.

Houdini

Poté, co si pečlivě zapsal vaši objednávku, tak provedl eskamotérský trik, za který by se nemusel stydět ani David Copperfield. Prostě zmizel. A vy smutně hledíte do jídeláku a přemýšlíte, jestli bude třeba obětovat kohouta na pentagramu z michelinské hvězdy, abyste ho znovu vyvolali.

Přehnaně pečující

Ano, máte rádi servis, při kterém se vám někdo věnuje, ale tohle je trochu děsivé. Každých pět minut se ptá, jestli máme všechno. A pokud se ptá, jestli je vše v pořádku, tak ideálně v okamžiku, kdy máme plnou pusu jídla, takže se málem zadusíte, když mu chcete odpovědět. Občas leští sklenice a co chvíli na vás podívá. Takhle nějak se cítí raněná antilopa, nad jejíž hlavou začnou kroužit supi.

Úchylák s aurou nebezpečí

Nevíte, čím to je, ale ted vrchní má u vás větší auru autority než váš třídní na základní škole. Nevíte, jestli je to tím, jak na vás nemluví nebo s jak přezíravým výrazem vám třískne podmíráky na stůl, až vyšplíchne pěna. Stejně se mu neodvážíte nic říct.

Nováček

Místo salátu vám doneslo čokoládové fondue, zapomněl vám pití, neumí moc s EET a pořád se nervózně potí, usmívá a říká, že je tady první den. Vy sice empaticky přikyvujete, ale v hlavě si představujete, jak mu ty zatracené vidličky z fondue zapícháváte pod oční víčka.

Profík

Pokud si nedejbože objednáte láhev vína, tak vám ji přinese k degustaci ke všemi finesami, co k tomu patří. Jeho pohyby jsou téměř taneční a rychlost sbírání talířů noblesně elegantní. Kdyby práce číšníka byla umělecká disciplína, tak uznale dáváte desítku. Tihle taneční matadoři dokážou proměnit i zaplivanou čtyřku v lepší podnik.

Sdělný brepta

Ne, opravdu vás nezajímají drby z kuchyně ani to, kdo se tu včera popral. Nevíte, čím to je, ale během pár vět dokázal tento člověk překročit vaše intimní mentální hranice natolik, že jste se přistihli, jak posloucháte, jak jeho maminku berou bércové vředy, zatímco vás naprosto přešla chuť na jídlo.

Šarmantní štramák

Pochválí vám šaty, flirtuje s vámi, povídá si s dětmi nebo donese dobrůtku vašemu psovi s mrknutím a úsměvem, co si nezadá s obecnou představou o sňatkovém podvodníkovi. Tento člověk bere svou práci jako herecký výkon, co si zatraceně užívá.

Podobné články