Jste pohodáři nebo prostě jen lenoši?

Do kterého týmu patříte vy?

Bojíte se na tuto otázku zeptat? A že to nebudete číst? A je to tím, že jste tolik nad věcí nebo prostě jen … líní?

Zmatečný vs Chaotický

Zatímco pohodáři jsou typičtí jen příjemným vizuálním chaosem ve svých pokojích a v  počítačích, tak u lenochů je to jinak. Zatím prvním vlastní deorganizace pomáhá v kreativitě a kočírování entropie, tak ti druzí žijí často v naprostém zmaru, který nejsou schopni ovládat. Místo roztomilého zmatku na stole u nich najdete spíš hrnky od čaje s plesnivými pytlíky  a ponožkami. Každý ajťák, kterž se podívá na plochu jejich PC se radši rituálně oběsí na šňůře od myši.

Dát si načas vs Nikdy nic nedokončit

Pohodoví lidé vždycky přetáhnou trochu termíny,  ale popravdě – lidé jim to odpouští, protože to většinou stojí za to. Hodně lidí používá deadliny jako kokain chudých, tak je berou pouze orientačne. Oproti tomu lenoši jsou někdy schopni nejen v daný termín nedodat slibovanou školní esej, ale radši se hodit do módu totálního ghostingu zakončeného tím, že se klidně radši ve škole už nikdy neobjeví, jen aby tento problém nemuseli řešit.

Zjednodušováky vs Rezignované podvádění reality

Máte málo času a energie? Improvizujte! Pohodáři si zvládají čistit zuby při sprchování a odpadky radši hází z velké dálky do koše, než aby si k němu došli. Protože každý ušetřený pohyb se počítá. Lenoši oproti tomu jsou schopní ten odpadek mrsknout na zem a ve sprše si projet zuby jen pořádným proudem vody.

Rychlovaření vs Žádné vaření

Večeře z mikrovlnky? Nudle zalité horkou vodou? Vy asi budete patřit mezi ty milé nepraktické pohodové nestíháče. Ta druhá banda si to jídlo radši objedná z nějaké donášky nebo si zajde do mekáče.

Chození pozdě vs Nechození vůbec

Snažit se udržet v hlavě takové informace jako odjezdy tramvají někdy prostě nejde, když vám myšlenky těkají z jedné na druhou. Tak všude docházíte s lehkým spožděním, s kterým už prostě lidé počítají. Což je pořád lepší případ, než když na schůzku prostě bez omluvy nedojdete a na telefonu vás čeká patnáct nepřijatých hovorů.

Klidnost a odměřenost vs Totální nezájem

Pokud se setkáte s nečekaným problémem, tak vaše pohodářství může být dobrým základem pro to, jak zvládnout každou nečekanou situaci. Od dopravní nehody, životní tragédie po trapasy mezi lidmi. Ty věci vás neparalyzují. A lenochy taky ne, protože je pozorují často znudeně zdálky a neberou se za ty, kteří by měli zasáhnout.

 

 

Podobné články