Největší nevýhody mladších sourozenců

Máte staršího sourozence, díky němuž se ve svém životě cítíte lehce znevýhodněni a máte pocit, že nikdo kolem vás nechápe, jak moc tento fakt může čas od času narušovat váš život? V tom případě, neváhejte a čtěte dál! Po přečtení následujícího článku, v němž shrnuji několik základních nevýhod, které můžete, jakožto mladší sourozenec, vnímat jako největší křivdy na světě, se vám dostane alespoň trocha potřebného pochopení!

Vždycky vás budou porovnávat

„Koukni se na svojí sestru.“

„Nemůžeš být aspoň trochu jako ona?“

„Jak je možné, že tvoje sestra měla ve tvém věku samé jedničky?“

„Nebudeš venku do půlnoci, tvá sestra v tvém věku také nebyla.“

Pokud máte staršího sourozence, v tomto případě sestru, nejspíš víte o čem mluvím a s největší pravděpodobní jste tyto věty za svůj život už párkrát slyšeli. Nemá smysl našim rodičům vysvětlovat, že prostě nejsme a nebudeme stejní. Vzájemné porovnávání vždycky bude patřit k jejich oblíbené činnosti.

Budete nosit ošuntělý hadry

Co dělat s oblečením, které se vašemu staršímu sourozenci již nelíbí, ale je škoda ho vyhodit? Jasná odpověď: věnujte je svému mladšímu sourozenci. Nepochybně z toho bude mít obrovskou radost!

Budete tomu staršímu sloužit

„Přines mi pití.“

„Zapni tu televizi.“

„Ukliď to.“

No, znáte to, ten starší je prostě ten pánem domu a vy ho musíte poslouchat! Není přece žádný problém udělat mu večeři, přinést župan a zapnout novou epizodu seriálu!

Od dětství vás bude týrat

Bude vás mlátit, bude na vás zlý a bude vám sprostě nadávat. Nejspíš má také v rukávu několik věcí, které na vás může okamžitě prásknout a titul z kurzu profesionálního vydírání! Umí být také pěkně podlý a zatraceně zákeřný.

Budete chtít být jako on

I přestože existuje více než nespočet důvodů, proč svého staršího sourozence nesnášet, pravděpodobně si každý z nás prošel tím zvláštním obdobím, kdy se i přes všechny tyto strasti, toužil oblékat a vypadat jako on.

Podobné články