Jak se naučit mít rád sám sebe

Sebeláska patří k výrazně skloňovaným tématům dnešního uspěchaného světa a já bych nerada zabředla do podobně kontroverzní oblasti, avšak domnívám se, že je to téma u mnohých z nás skutečně problematické či citlivé. Přináším tedy několik tipů pro ty z vás, kteří s tímto problémem bojují, protože koneckonců jsme to jedině my sami, kteří se sebou denně žijí a nemít se rád tento fakt výrazně komplikuje.

Užívejte si čas strávený sám se sebou

Pro mnohé z nás je nepředstavitelné vyrazit sám do kavárny či na nějaký dobrý oběd, ale zásadní otázka zní: Proč ne? Proč si neudělat hezké odpoledne jen sám pro sebe?

Investujte do pečujících produktů

Udělat si hezký večer, s maskou, vanou s bublinkami a příjemným krémem je vždycky skvělý nápad. Nejen pro holky! Nejenže se budete cítit skvěle, ale navíc budete mít i příjemný pocit, že jste udělali něco prospěšného pro své tělo!

Smiřte se s tím, nebo to změňte

Nachází-li se na vašem těle místo, které vnímáte jako problematické, nabízejí se dvě možnosti. Buď se s tímto nedostatkem smiřte (koneckonců, nikdo není dokonalý a občas jsou to právě tyto drobné nedokonalosti, které nás dělají krásným a specifickým) či jej změňte. V dnešním moderním světě existuje nepřeberné množství možností

Pravidelně jezte a občas si zacvičte

Proč? Protože pro fyzické i mentální zdraví není nic lepšího! Tomu věřte!

Najděte si aktivity, které vás baví

Zamyslete se a zkuste poznávat sami sebe, jaké máte zájmy, co vás baví, protože je velice důležité umět prokládat čas strávený prací či studiem něčím příjemným, na co se budete těšit.

Kupte si něco hezkého

Udělejte si radost a čas od času investujte do něčeho, co vám udělá radost. Ale prosím vás, poznámka pod čarou, s mírou!!!

20

Vyrazte na výlet nebo na procházku

Věřte, že není nic příjemnějšího než si po těžkém dni v práci či škole pročistit hlavu v nádherné přírodě. Je jedno, jestli vyrazíte sami či s někým, důležité je umět vypadnout, když je to třeba!

Podobné články