Nejděsivější folklórní tradice, které stále existují

A protože bizarností není nikdy dost, tak jsme si pro vás připravili novou nálož zemí, kde se dodržují nejděsivější tradice na světě.

Postupná proměna v krokodýla

V papuánské Nové Guinei se věří, že lidé se vyvinuli z krokodýlů. Proto je toto zvířátko považováno za natolik posvátné, že se v něj chlapci na prahu své dospělosti začnou proměňovat. Na zádech je jim naříznutá kůže do tvaru šupin, kdy prohlubeň mezi kůží a masem je vyplněna směsí cementu a tea tree oleje. Po zahojení tyto ranky působí jako krokodýlí šupiny.

Zabrušování zubů pro zvýšení ženského půvabu

Ženy se odnepaměti krášlí bizarními způsoby. A je jedno, jestli mluvíme o velkých kulatých kolotočářských náušnicích nebo tetování. Jeden kmen poblíž Sumatry věří, že v lidských tělech jsou lapeny duše zvířat, které nejsou spokojeny se svou tělesnou schránkou. Proto je potřeba se té původní přiblížit co nejvíce. U žen jsou tu symbolem vysokého postavení a krásy děsivě zabroušené zuby. Do této procedury je často nutí jejich manželé, aby se mohli mezi ostatními chlubit. Nemusíme snad ani podotýkat, že tento zákrok se provádí bez jakéhokoliv anestetika. Holky by do toho holt neměly moc zabrušovat, aby z toho nemusely vybrušovat.

Několikadenní pobyt v obřízkové chaloupce

Kmen Xhosan z Afriky věří, že každý člověk, který dosáhne dospělosti, by měl mít obřízku. Proto jsou zde mladí muži a ženy zavíráni do přístřešku z trávy a bláta bez oken, kde jsou jim posvátným mužem obřezána pohlaví a musí zde zůstat zavřeni tak dlouho, dokud se kompletně nezahojí.

Nevelcí fanoušci hygieny z Bornea

Kmen Tidungů má hezkou tradici na hraně lehké nechutnosti. Mladé nevěsty zde nesmí tři dny po svatbě opustit místnost. Ani na záchod nebo do koupelny. S tím, že jakékoliv jiné mytí je zakázáno.

Souboj v bolesti

Kmen Fula řeší jakékoliv konflikty v komunitě poměrně sofistikovaně. Oponenti se sejdou, každý z nich si vezme do ruky zaostřenou hůl a střídavě se do krve bijí přes záda. Kdo z nich vydrží více bolesti, ten má pravdu a vyhrál. Do politiky u nás ideální.

Diskoška s mrtvolou

Na Madagascaru jedou opravdu podle písničky I like to move it, move it doslova. Aby duše zemřelých mohly odejít do nebe, tak je potřeba zabalit jejich mrtvolu do prostěradla, zvednout ji nahoru a tančit okolí ní až do vyčerpání.

Usekávání prstů

Papuánský kmen Dani se s truchlením vyrovnáná zase jinak. Za každého zemřelého drahého člověka, si členové rodiny uříznou jeden článek prstu. Ano, čtete správně. Jeden článek prstu. Nejhorší na tom je, že některé články prstu nejsou ve skutečnosti uříznuty, ale prostě užvýkány.

Společenský kanibalismus

Kolem indického kmene Aghori z Varanasi se vznáší velké množství pověstí a mýtů. Tito lidé žijí poblíž hřbitovů, potírají se popelem mrtvých a maso z nich pojídají. Tito mnichové často užívají velké množství drog a ponořují se do hlubokých meditací. Uctívají krvavou bohyni Kálí a v místních logicky vzbuzují strach.

 

Podobné články