5 důvodů, proč byste nikdy neměli randit se svými spolužáky

Dobře si to rozmyslete.

Samozřejmě že myšlenka na randění se spolužáky je lákavá. Držení se za ruce na chodbách, pocit, že jste hlavními protagonisty High school muzikálu a navíc si můžete vzájemně předávat poznámky z přednášek. Jenže realita je mnohem větší okruh pekla, než jste si kdy dokázali představit.

Strávíte s nimi veškerý volný čas

Víte proč vaše máma dokáže milovat vašeho otce i po sto letech, kdy jsou spolu? Protože ho vidí jen 9 hodin denně a z toho 8 prospí. Zezačátku se zdá úžasné, že můžete strávit veškerý čas spolu, ale už po chvíli zjistíte, že není úniku. Máte pocit jakoby vám ve spánku seděla na hrudníku velká tlustá kočka? To nic. To se vám jen špatně dýchá klaustrofobií.

Už nebudete moct chodit do školy s vizáží trosky

První semestr se sice člověk snaží působit reprezentativně a dospěle, ale po čase se stane každému to, že na seminář přijde ještě v oblečení z včerejšího lití, se zamotaným pivním táckem ve vlasech nebo silničním kuželem s otisky vaší řasenky, protože jste ho celou noc opile objímali a s brekem se mu svěřovali, že vás nikdo nemá rád. Jenže zkuste si takto smradlaví přijít zezačátku vztahu, když vedle vás sedí vaše hypotetická budoucí polovička. Rozlučte se minimálně na půl roku s teplákovými soupravami, než se váš vztah dostane do fáze, kdy před sebou budete komfortní i jako trapní, smradlaví a nedokonalí jedinci.

Budete spolu muset možná i spolupracovat

Pro mnoho párů je prubířským kamenem vztahu sestěhování. Nicméně pro vás může tento okamžik přijít mnohem dříve s první skupinovou prezentací, kterou na semináři spolu budete muset mít. Nejenže najednou zjistíte, že se neshodnete v politických názorech a láska vašeho života je naprosto nemožná v práci v Prezi a s Powepointem, ale navíc je možná buď docela líná nebo perfekcionistický control freak. A to nechcete.

Spolužáci a učitelé si vás budou dobírat

Spolehněte se na to, že pokud vaši pedagogové v prváku zmerčí, že jste s nějakým kolegou nebo kolegyní něco měli, tak i čtyři roky po vašem rozchodu se vás budou ptát jako první, kde dotyčná nebo dotyčný je, když měl donést přece dnes esej, že? Chodit s někým na škole je totiž jako znamení smrti, které bude s vámi spojováno ještě do konce vašeho studia.

I po rozchodu je budete muset potkávat

A to je hlavní důvod, proč si se svými spolužáky nezačínat. Neuniknete jim. Jsou všude. Chtěli jste si pobrečet v menze do sekané? Nenápadně se dloubou párátkem v zubech o tři stoly vedle. Potřebovali jste v klidu studovat na zkoušky a nemyslet na ni nebo na něj? Tak se vsaďte že zrovna tento okamžik využijí k placení pokut za knížky, které si čítávali ještě, když jste spolu chodili. A nepomůže vám ani trapné schovávání se za fíkus. Prostě s vámi budou pořád, i když je už nechcete. Jako telefonáty vašich rodičů, celulitida nebo akné.

 

Podobné články