Cítíte se jinak než dřív? Je to možná proto, že se z vás stali opravdoví dospěláci

Vítejte ve světě nudné dospělosti.

Jak lidé mohou poznat, že se z nich stali dospělí? Přestanou růst? Mají chlupy na místech, kde je dříve neměli? Dostanou občanku? Lidé jim začnou vykat? Příznaky jsou ve skutečnosti mnohem subtilnější a zrádnější. Takže si na to sedněme a pojďme si je vyjmenovat.

Placení v hospodách

Zatímco dříve jste byli schopni vytáhnout kalkulačky a kamerové záznamy z barmana, abyste si ujasnili, co kdo měl, tak teď by vám to rozpočítávání připadalo nedůstojné a trapné. A proto radši vytáhnete kreditku a zatáhnete bez mrknutí celý účet.

Teenageři vás matou a děsí zároveň

Stačí, když kolem nich máte projít na ulici a po zádech vám proběhne nekomfortní pocit. Jsem starý a trapný? Budou se mi smát? Co to proboha poslouchají za hudbu?

Začnou vás bavit konverzace, které vás dříve k smrti nudily

Nejlepší tipy na hypotéku? Důchodové připojištění? Zálohy na zdravotní? Pokud ještě před pár lety někdo začal mluvit o podobných tématech, tak jste automaticky vypínali mozek a dávali ho do stand-by módu. Teď hltáte podobné tipy ve velkém a pokud o nich dokážete i mluvit, tak vás vaši kamarádi mají za gurua života.

Všechny bary a restaurace jsou pro vás najednou „moc hlasité“

Křičení, výskání a naklánění se přes stůl bylo cool v době, kdy jste vlastně nepotřebovali se svými kamarády konverzovat a žili jen z přetrvávajícího pocitu nekonečné párty. Dnes se už dokážete naštvat, pokud v restauraci někdo místo atmosferické hudby zapne rádio nebo v kavárně, kde vytáhnete notebook pro práci, někdo začne pouštět uklidňující zvuky velryb.

Začnete být brutálně upřímní v oblasti svých výmluv

Ačkoliv dříve byly na denním pořádku historky o nemocném otci, vzácné nemoci, které atrofuje vaše achillovky nebo prasklém potrubí, tak dnes už se nebojíte, že vás lidi přestanou mít rádi jen kvůli odmítnutí. Prostě jim řeknete, že se vám nikam nechce a ani se kvůli tomu nebudete cítit špatně.

Býváte nezřízeně šťastní z nákupu běžných nudných věcí

Koupili jste si novou skvělou indukční pánev? Pánev?! PÁNEV?! NA KTEROU SE NIC NEPŘICHYTÍ? A musíte o tom mluvit s ostatními lidmi? Vítejte ve světě dospělých. RIP mládí.

Řeknete si, že byste nechtěli být už teenagerem ani za všechny prachy světa

Mít znovu akné, nechat za sebe rozhodovat ostatní, být neustále testovaný a posuzovaný za své chování? Ne, děkujeme. Všechny ty vztahové usmolené zmary vám vážně nechybí. A pokud si to říkáte, tak vám gratulujeme – jste dospělí.

Podobné články