Jak vyplnit volný čas, s kterým jste (ne)počítali

Naskytl-li se vám nečekaně delší volný čas, který nezaplníte kávou či obědem či třeba pravidelně cestujete vlakem a nevíte si rady, jak tento časový úsek produktivně vyplnit? Pak je tento článek určen přesně pro vás.

Čtení

V dnešní době jsme dozajista téměř všichni někdy zakusili, co je to bolest očí či zad z věčného vysedávání u počítačové obrazovky. Není divu, že cítíme potřebu si od modrého světla odpočinout. Dlouhé cestování či nenadálý časový úsek bez činnosti nás však často svádí vzít do ruky telefon, projet všechny sociální sítě, odepsat kamarádům a zhlédnout pár nesmyslných videí na youtube. Tento čas však lze strávit i lépe! Kupříkladu s pěknou knížkou, která nás nejen dokáže odpoutat od všedních problémů, nýbrž i spolehlivě zkrátí volné chvíle. A pokud nejste příznivce klasické knihy, můžete zkusit třeba poslechovou verzi.

Vzdělávání

Mezi nejproduktivněji strávený čas bezpochyby patří jakákoli edukativní činnost. Uznávám, že málokoho napadne koupit si nějakou učebnici a ve volných chvílích se vzdělávat. Co je však vhodné pro každého, je zlepšování si svých jazykových dovedností. Docílit toho lze mnoha způsoby – od poslechu mluveného slova v podobě podcastů, přes cizojazyčné knihy či různé testy a kurzy.

Jít na procházku

Máte-li volnou chvilku, jedna z dalších dobrých možností je vyrazit na procházku. Nejenže zaplníte mezeru ve vašem denním plánu, navíc si provětráte hlavu a strávíte nějaký čas sami se sebou.

Práce

Slovo prokrastinace jistě každý z nás už nejen slyšel, ale rovněž zakusil na vlastní kůži. Nacházíte-li se kupřípadku ve vlaku a čeká vás několikahodinová jízda, není škoda zaplácnout tento čas prokrastinováním na telefonu, když můžete udělat práci, která se vám stejně nevyhne a navíc, pokud tak učiníte, budete mít doma mnohem více času na jiné aktivity?

Podobné články