Dekorace, které si dávají na stěnu studenti na kolejích

Studentské koleje se řadí mezi zcela specifické bydlení. Vyznačují se především tím, že slouží jako dočasné útočiště mladých lidí majících jeden cíl, a to je vystudování vysoké školy. Úspěšné absolvování je na straně jedné, studentský život na straně druhé. Jen málokdo vystuduje pouze stroze bez jakýchkoli zážitků a vlastních názorů či invence. Studium na vysoké škole také zpravidla trvá minimálně 3 roky. Studenti si tak pochopitelně na bydlení toto typu musí zvyknout. Snaží se pochopitelně vyzdobit pokoje na kolejích podle svého vlastního vkusu. A ten je vždy jedinečný. My se podíváme na celkem 5 nejrůznějších tradičních dekorací na stěnu, které si mladí lidé do tohoto dočasného bydlení pořizují. Některé jsou úsměvné, jiné pozoruhodné. Obrázek si ostatně můžete udělat sami.

Vůbec nic

Možná to bude znít do jisté míry absurdně, nicméně mnozí studenti nemají žádný velký smysl pro estetiku. Některým se v podstatě vůbec nechce. Přijedou na kolej, pobudou tam několik potřebných nezbytných dní a následně jedou domů, kde mají své království, jež je dokonale vyzdobené dle jejich stylu a potřeby. Studentské pokoje bez jakékoli výzdoby ale postrádají duši a cítit se v nich příjemně je velmi složité. Proto se vyplatí investovat nějaké ty finanční prostředky a pořídit si třeba vkusné fototapety. Mnohdy bohatě postačí i zdánlivě obyčejné abstraktní nálepky.

Plakáty oblíbených kapel

 

nálepka na skříni abstrakce

Když hraje v rádiu vaše oblíbená kapela, okamžitě zvyšujete hlasitost. To samé platí i při koncertech. Hudbu máte nahranou v mobilním telefonu, počítači i tabletu. Ani tyto skutečnosti ovšem nemusí stačit! Optimální je mít vaši oblíbenou kapelu na očích. Studenti si v tomto ohledu docela libují. Už v minulosti se jednalo o tradiční záležitost, nicméně plakáty, samolepky a fototapety nevypadaly tak skvěle jako dnes. Současné variace jsou maximálně reálné, vkusné a zajímavé. Bez problémů se dají sehnat i poutavé koláže s nejznámějšími i méně slavnými umělci.

Ze světa počítačových her

 

nástěnná nalepka pixely

Hry na konzolích a počítačích jsou kapitolou samou pro sebe. Jedná se o nedílnou součást života spousty mladých lidí. Právě oni si chtějí užívat skvělých dobrodružství, jež čekají ve virtuálním světě. Nádherné krajiny, netradiční nepřátelé a spousta spojenců. Přesně to vás čeká v nekonečném světě her. Rozhodně také není od věci zmínit i některé třeba sportovní tituly, logické hry, případně retro akce, díky nimž si můžete vzpomenout na své útlé dětství. Ač se to nezdá, dokonce i studenti mohou tyto dekorace ve svých pokojích na kolejích mít.

Motivační citáty a jejich autoři

 

nálepka měsíc citace

Správné motivace není nikdy dost. Tohoto faktu si jsou mladí lidé vědomí, a tak se snaží namotivovat se jakýmkoli způsobem, který jim přijde ideální. Charakteristické jsou především nejrůznější nápisy na stěnách. Hezky vypadají kupříkladu variace bílou barvou na černém podkladu. Vzhled takovýchto výroků se nápadně podobá klasické křídové tabuli ve škole. V interiéru vytvoří hodně zajímavé pohledy. Citáty mohou být také přímo napsané barevně na bílých stěnách. Výborné je volit provedení spojená s obrázky. Síla citátu se možná ještě zvýší, když je k němu přidána nějaká animace, jež ho jakkoli charakterizuje či doplňuje. I vzhledově umí takovéto obrázky dát konkrétní místnosti další rozměr. Výborná je také kombinace citátů a nálepky abstrakce. Člověk si pak ještě domýšlí, co vlastně v citátu bylo řečeno.

Abstrakce všeho druhu

 

nálepka abstrakce geometrie

Nechcete na sebe příliš upozorňovat, ale rádi byste svůj koutek ve vašem studentském pokoji vyzdobili nějakým zajímavým způsobem? Máte šanci. Bohatě vám k tomu postačí vkusné abstraktní samolepky na zeď. Je fakticky jedno, jaké abstrakce zvolíte. Velmi oblíbené jsou především zdánlivě obyčejné tvary, které jsou ale vyvedené ve spoustě pestrých kombinací barev. Dosáhnout se takto dá naprosto skvělého efektu. Vybírat lze jak z tvarů geometrických, tak z nejrůznějších oblých obrazců a kombinací vlnek či čehokoli jiného. Alternativ je hodně a volba bude ryze individuální dle smýšlení konkrétního studenta.

zdroj obrázků: https://myloview.cz/nalepky/

Podobné články