3 nejlepší styly kalhot, které musí mít každý muž

Pánské oblíbené kalhoty by měly být odolné, maximálně pohodlné, z materiálu, který snadno vyperete i vyžehlíte. Nejlepší je nepotřebovat žehličku vůbec. Představujeme vám 3 styly kalhot, které musí mít každý muž.

Bez ohledu na to, jakému muži dávají přednost stylu, jak se oblékají každý den, existují tři typy kalhot, které by jim v šatníku neměli chybět. Pánské kalhoty jsou nejzákladnějším prvkem oblečení a je dobré se ujistit, že kupujete modely pro každou příležitost, než je budete potřebovat. Je to nakonec něco, co se nosí asi 365 dní v roce. Výběr je však extrémně široký. Dnešní koncept elegance postupně posouvá hranice směrem ke sportovnímu stylu a casual stylu. Milovníci objemných i silnějších střihů si užijí nejnovější trendy, které najdete i na bolf.cz. Co tedy muži nosí?

Džíny

Tento nadčasový a silný materiál je i v této sezoně nesporným lídrem. Klasické pánské džíny prostě nesmí v žádném šatníku chybět. Fanoušci neformálního stylu budou mít rádi džíny s módními oděrkami či dírami. Příznivci sportovní elegance mohou vsadit na tmavší dvojici vyrobenou z pevné a neprostupné látky. Nebojte se ani kombinace saka a džín. Zajímavou volbou jsou tenké džíny se zipy nebo se švy dole. Zdůrazňují štíhlou, mužskou siluetu a jsou skvělým doplňkem mnoha stylizací. Vypadají skvěle spolu s bílou mikinou, kostkovanou košili nebo tričkem s vtipným potiskem. Mají ještě jednu výhodu – nemusíte je žehlit. Neexistuje na světě žádný muž, který by neměl rád džíny.

Volné joggery

V šatníku každého muže by mělo být dostatek kalhot střihu jogger. Jsou také nezbytným prvkem moderního streetwearu – pohodlný střih se švy a nastavitelnými popruhy dokonale zdůrazňuje postavu a neomezuje pohyb. Pánské joggery mají elastický pas a nohavice. Často mají mírně snížený rozkrok. Mohou být vyrobeny z mikiny, džínoviny nebo bavlny – v každé variantě mají být pohodlné. Tyto streetwearové kalhoty jsou ideální pro útěk z města, jízdu na kole nebo jednoduše, aby se pánové cítili pohodlně při neformálním setkání s přáteli nebo při nakupování. Neměly by se zaměňovat s tepláky – mají užší nohy a nejsou to sportovní kalhoty, ale spíše ležérní. Muži, kteří jsou pro ležérnější stylizace, budou touto možností obzvláště potěšeni. Joggers jsou skvělé i pro běh nebo silový trénink. Hodí se k nim mikina, tričko, jsou ideální na běžné nošení v kombinaci s teniskami.

Univerzální chinos

Co když oblékání v kanceláři vyžaduje trochu elegantnější oblečení? To rozhodně neznamená, že budete potřebovat kalhoty a oblek každý den. Chinos jsou velmi dobrou volbou pro příležitostné akce, důležité jednání a koneckonců i firemní večírek. Nejčastěji jsou vyrobeny z hladkého materiálu, mají mírně vyvýšený stav a zužující se nohy. Ve společnosti elegantních kožených bot nebo bot a košile s bundou se osvědčí v oficiálnějším stylu. Extravagantní kostkované nebo klasické tmavé chinos budou fungovat dobře. Současné pánské chinos mají s armádním originálem málo společného. Dříve byly vyráběny hlavně americkou armádou. Kvůli nedostatku peněz na dražší materiály se začalo objednávat oblečení z Číny – odtud i jejich jméno. Kalhoty, které byly známy pouze vojákům, se postupně začaly používat a civilisté je začali nosit ve velkém. Nakonec se chinos staly jednou z klasik moderní neformální módy. Dnes jsou skvělou alternativou jak džínsů, tak elegantních pomačkaných kalhot.

Podobné články