10 věcí, které se vám nikdy nepodaří, takže se o ně ani nepokoušejte

Ale beztak to děláte.

Hádání se s lidmi na facebooku

Právě jste napsali 769 790 znaků, abyste přesvědčili svoji dávnou známou z kroužku teraristiky z prvního stupně základní školy, že její názor na globální oteplování je špatný. A jen proto, aby si vás nakonec zablokovala. Inu, staré moudro praví, že hádat se s někým v diskusi na Facebooku je jako bojovat v bahně s prasetem. Začuňačení jste oba. Jen s nnm drobným rozdílem, že tomu praseti se to líbí.

Používání hlášek

A teď nemluvíme o používání hlášek z filmů, které jsou otřesné samy o sobě. Mluvíme o balících hláškách. O takových těch větách jako „Doufám, že ovládáš první pomoc, protože jsi mi vzala dech.“, z kterých se vám trapností zvednou všechny chloupky vzadu na zátylku a odejdou zemřít někam do druhé místnosti.

Jít do hospody s více než šesti lidmi

Ano, sice budete čekat na každou objednávku skoro hodinu, ale bude to určitě skvělá zábava!  Parta se rozdělí do dvou skupin lidí, kdy dva až tři nešťastnící mezi nima pocítí strašnou existenciální úzkost a osamění kvůli tomu, že se k žádné nemohou komunikačně připojit.

Říct si, že dnes půjdu spát brzo

Tato věta patří ke zlatému fondu lží typu “ od zítřka hubnu„, „od pondělka cvičím“ nebo „už si nikdy nenaistaluju Tinder„. Neklamte sami sebe větami, že tento díl seriálu je opravdu poslední, když víte, že tu sérii dokoukáte ještě dnes v noci, i kdyby vaše oči měly zítra krvácet.

Navařit na několik dní dopředu

Navařit si pět kilo leča nebo zapéct celý plech těstovin, abyste z toho mohli žít několik dní, je super nápad. Tedy alespoň na první pohled. Už při druhém či třetím přídavku se na ten rozmatlaný hnus nemůžete ani podívat, i kdyby to bylo vaše nejmilovanější jídlo. V horším případě to prostě sníte všechno naráz. A protože nejste anakonda, abyste mohli z jednoho obřího jídla přežívat týden, tak zítra začnete znovu a stejně smutně.

Stahování si filmů, na které se nikdy nepodíváte

Ano, je krásné, že jste si postahovali celou filmografii Bergmanna, protože patří do zlatého fondu kinematografie, ale málokdo v sobě najde tolik zenu, aby opravdu dokázal projet složku downloads a podívat se na všechny nastahované věci. Někdy je prostě rozumnějsí to vše označit, smazat a zamáčknout slzu porážky.

Dávání načatých nápojů do ledničky, abyste je později vypili

Pokud si myslíte, že to napůl dopité pivo ještě někdy vypijete, tak klamete sami sebe. Moc dobře víte, že až z něj vyprchají všechny bublinky, tak jej z ledničky odstraníte zhruba až při další změně letního času na zimní.

Jít ráno cvičit

Ranní cvičení vám pomáhá nastartovat metabolismus! Alespoň to tvrdí lifestylové články. Ale jít cvičit v okamžiku, když nejste schopni vstávat ani na páté zazvonění budíku, je těžší než Sophiina volba, ve které jsou místo dětí dvě rozkošné pandy.

Používat sarkasmus v psané komunikaci

Nepokoušejte se odepsat své mámě, věty jako „to mám vážně radost„, když to tak doopravdy nemyslíte. Sarkasmus je v psané podobě krásná, leč velice dysfunkční forma komunikace.

Zvaní spících lidí na párty

Stalo se vám někdy, že když vám rozjuchaný kamarád ve tři ráno zavolal, abyste šli pařit, že byste doopravdy šli? Někdy? Kdykoliv? Aspoň jednou? Jednou?! Tak to nedělejte prosím ani vy. Prodloužíte tím životnost jakéhokoliv přátelství o několik let.

 

Podobné články