4 rady, jak se lépe soustředit na učení

Pomalu se rozkoukáváte ve škole, ale není radno zahálet! Zkouškové je tu co nevidět.

Jak vám rádi připomínáme – zkouškové už neklepe za dveřmi, ale nasáčkovalo se nám vlezle do bytu a do konce února odmítá naši teplou noru opustit. Tohle období je natolik plné stresu, že se při něm soustředíme hůř než Michael Jackson na dětské oslavě. Takže co tedy s tím? Jak se začít soustředit?

Dejte pohov sociálním sítím

Facebook a jeho mladší bratříčkové jsou mistři v rozptylování, takže na ně rovnou zapomeňte. Pár dnů se bez všech těch social dramat ze života svých přátel obejdete. A po čase zjistíte, že vám to scrollování fotek z dovolených a motivačních citátů s obrázkem sloníka vlastně ani moc nechybí.

Mějte kolem sebe pořádek

Teď sice zníme trochu jako vaše matka, ale myslíme to vážně. Nejenže nebudete mít potřebu si hrát s nějakými drobnostmi (protože i prázdný kelímek od jogurtu je větší zábava než skripta mikrobiologie), ale určitý řád a pořádek dokážou uvést vaši mysl do svátečně aktivovaného módu.

Jděte se projít

Nebudeme vás krmit řečmi o tom, jak vědci z Ameriky dokázali, že variabilní prostředí pomáhá, ale je to pravda. V novém prostředí se vám totiž nespustí flákací se podmíněné reflexy, které už máte naučené.

Vsaďte na kvalitní doplňky stravy

Jo, nedávno jsme vám cpali do hlavy, že energy drinky jsou zlo. A stále si na tom trváme. Naštěstí prokrvit mozek jde i jednodušeji, aniž byste museli spořádat 68 kostek cukru v jednom hltu. Řeč je o bylinkách jako ginko biloba, guarana nebo zelený čaj. Tyto cukrátka z pekárny matky přírody nabudí váš organismus natolik, že se budete cítit energizovaně jako surikata pod elektrickým ohradníkem.

Podobné články