Tipy na rychlá jídla

Ne vždycky máme v kuchyni čas na přípravu gastronomického zázraku hodného masterchefa. Ne vždycky máme chuť vyvařovat, ale často si přes všechny nesnáze chceme připravit dobré, výživné a zdravé jídlo. Tápete někdy, po čem sáhnout, chcete-li si podobný pokrm připravit? Teď už nemusíte!

Zeleninové curry

Zeleninové curry je velmi snadné jídlo, které si dokáže doma připravit snad každý. Potřebujete pouze hromadu zeleniny – cuketu, cizrnu, brokolici, mrkev nebo třeba květák, kari, zázvor, česnek a kokosové mléko. To by se dalo považovat za základ, zbytek už je pouze na vás a na vaší chuti.

Zeleninová čína s rýžovými nudlemi

Jste milovníci asijské kuchyně, ale nejste příliš zdatní vařílci? Pojďme si představit zjednodušenou verzi „číny“, která může obsahovat například tofu nebo naložené kuřecí maso, zeleninu, rýžové nudle a na dochucení sójovou omáčku, pepř a sůl. To nezní tak složitě, ne?

Špagety se špenátovou omáčkou

Recept na „špenátovu omáčku“ je úplně jednoduchý. Postačí vám k tomu pánvička, na které si společně s cibulkou a česnekem rozpálíte olej a postupně začnete přidávat mražený špenát. Výslednou směs dochutíte, zalijete mlékem/smetanou a je hotovo!

Budha bowl

Neradi vaříte? Bezva tip pro vás. Budha bowl se skládá z misky (první krok jste nejspíš zvládli, gratuluju!), do níž naskládáte luštěniny, zeleninu, salát, uvařenou quinou, avokádu, tofu a jako třešínku na dortu hummus.

Další typy na hotová jídla naleznete například na webu hotovky.cz.

Podobné články