Chcete vědět, co je deset nejlépe placených prací, které mohou dělat mileniálové?

Chcete vydělávat obrovské peníze hned ve své první práci? Můžete!
Breaking Bad

Vydělávat si velké peníze hned v první práci lze, ale musíte si umět velice dobře vybrat. Dokonce se tím začala zabývat jedna americká agentura, aby mileniálům trochu pomohla.

Mileniálové mají jiné priority v práci než jen peníze

Průzkum probíhal v Americe, takže není asi stoprocentně přenositelný do našeho prostředí, ale pro základní orientaci by mohl postačit. Proč probíhal v Americe? Mileniálové tam tvoří největší segment pracovní třídy. Lidé ve věku 20 až 34 let si také vybírají práci podle jiných priorit, než podle jakých si ji vybírala generace pracovníků před nimi. Některým totiž nejde ani tak o peníze, jako o časovou flexibilitu nebo stres, který mohou při práci zažívat. Důležitý je podle průzkumu U.S. News také, zda je z pozice nějaká možnost povýšení v budoucnu.

Samozřejmě, pořád byl nejdůležitějším faktorem plat, ale hned za ním bylo, aby měl člověk i dostatek volného času pro sebe.

Breaking Bad

A jaké nejlépe placené práce mohou mileniálové získat?

Masážní terapeut

Mluvení s lidmi, nejste v nějaké kanceláři za stolem a roční plat v Americe dělá zhruba 840 tisíc.

Kartograf

Ano, lidé dělající mapy jsou opět potřeba. Dívali jste se v poslední době na Google Maps? Kartografové tentokrát pracují s nejmodernějšími technologiemi a mají ročně 1,3 milionu korun.

Prodejce pojištění

Pro někoho snadno vydělané peníze, pro někoho stres. Pokud ale umíte mluvit, minimálně v Americe si přijdete i s bonusy na hodně slušné peníze za docela málo práce.

Simpsonovi

Překladatel

Dobře, pokud překládáte z angličtiny do češtiny, všichni tuzemští překladatelé vám řeknou, že třou bídu s nouzí, ale stačí umět trochu exotičtější jazyky jako arabštinu nebo čínštinu a hned jste hodně zajímaví (zejména třeba pro tajné služby).

Mechanický inženýr

Začínali jste si hrát s Legem a teď chcete stavit skutečné, fungující stroje? To je také velmi dobře placená práce, kam berou i absolventy. Pokud umíte dělat s nejnovějšími technologiemi jako s 3D tiskárnami, tím lépe.

Analýza počítačových systémů

Pod tímhle tajemným názvem je prostě IT technik, který musí navrhnout a spravovat celý IT systém firem. Jak víte, v IT se pořád platí slušně. A ne, tím nemyslíme správce sítě, který většinu času sedí ve své kobce, hraje hry a čas od času resetuje router.

programátor

Programátor

Pořád jich je málo, alespoň těch schopných, a pořád je po nich poptávka. Můžete krásně programovat i při denním studiu. Při přednášce si nikdo moc nevšímá, že na počítači píšete kód.

Dentální hygiena

Jasně, na to, abyste byli zubaři, potřebujete školy, ale věděli jste, že ta dentální hygienistka, která si účtuje 1500 korun za půl hodiny práce, žádné školy nepotřebuje? V Americe si navíc dentální hygienistky vydělávají ročně 1,5 milionu korun v přepočtu.

Webový vývojář

V Čechách to také není takový vejvar jako v Americe (ročně si tam vývojem webů dá vydělat kolem 1,4 milionu korun), ale pořád je to docela slušně placená práce, kterou můžete dělat krásně z domova na vašem domácím počítači v pyžamu.

Podobné články