Proč si ženy tak často stěžují na svou postavu?

Tvar ženského těla je a pravděpodobně vždycky bude velkým tématem. V poslední době mají všichni tendenci tvrdit, že už to tak není, protože je strašně moderní prosazovat self-love a fotit své tělo v plavkách doprovázené řádně moudrým komentářem. Přesto se ale stále najdou ženy, které si často a rádi stěžují na své tělo. Co za tím stojí? Nedostatek self-love?

Nejistota

Nejzásadnější příčinu toho, proč si ženy stěžují na svou postavu, se skrývá v nejistotě, v nedostatku sebevědomí, v tom, že si nemyslí, že jsou dost dobré na to, aby mohly někam vyrazit v plavkách.

Chtějí slyšet, že to není pravda

Druhou skupinu těchto žen tvoří „velmi sympatické holčiny“, které jsou si moc dobře vědomy toho, že jejich postava je naprosto perfektní, ale nedokáží si odpustit své nekonečné stěžování. Od svého okolí vyžadují neustálé ujišťování, že vypadají dobře, jsou hubené jako lunt a měly by se konečně pořádně najíst.

Vyžadují pozornost

Tuto skupinu tvoří ženy, které rády mluví o sobě. V rozhovoru vás jen velmi zřídka pustí ke slovu, při setkání vás sjedou zkoumavým pohledem, za kterým se skrývá bůh ví co a každou větu zakončí dramatickým povzdechnutím a postěžováním si na to, jak za poslední měsíc neuvěřitelně ztloustly.

Chtějí slyšet od svého partnera, že jsou krásné

,,Zlato, neztloustla jsem?“

Další skupinu tvoří zadané osazenstvo dam, jejichž partneři nemají příliš ve zvyku jim lichotit. Jak si jinak tato krásná slovíčka vynutit, než si neustále stěžovat na svůj vzhled?

Podobné články