6 věcí, které se změní s přestupem na vysokou školu

Pokud jste dosud byli zvyklí docházet na střední školu v místě vašeho bydliště, pravidelné kapesné a plnou ledničku luxusních potravin, přechod na vysokou školu pro vás může znamenat obrovský šok hned v několika různých oblastech.

Těstoviny s kečupem jsou také jídlo

Nejenže nejste zrovna ztělesněním pana Polhreicha, ale nemáte příliš vybavenou kuchyňku a čas nazbyt? Naházet těstoviny do hrnce a poté je zalít řádnou dávkou kečupu zvládne každý!

Pět minut do deathlinu je také nějaký čas

Byli jste na své střední zvyklí plnit úkoly včas, abyste předešli případnému stresu a kupění povinností? Vítejte na vysoké, kde máte tak moc povinností, že jste rádi, pokud své průběžné úkoly odevzdáte do stanoveného deathlinu.

50 korun je hodně peněz

Žijete-li současně ve větším městě, kde všechno stojí majland, každá ušetřená koruna se počítá!

Akční ceny jsou žádané

Patřili jste mezi ty děti, které se svým mamkám vždycky smály, že pořád kouká po akčních cenách? Poznáte to až ve chvíli, kdy na určitou věc, kterou potřebujete, čekáte již měsíc, než ji hodí do akce, abyste si ji mohli koupit.

Tři hodiny spánku jsou luxus

Byli jste zvyklí spát průměrně tak 7-8 hodin denně? Na vysoké škole se poměrně rychle přeorientujete na noční práci a budete šťastní, pokud zvládnete denně naspat alespoň 3-4 hodiny.

I kafe někdy může být oběd

Nestíháte si zaběhnout na oběd a jste unavení k padnutí? V takovém případě nebude jistě výjimkou, že se vaším obědem stane dvakrát dvojité presso.

Jít sám do kavárny není trapné 

Pokud ve vás tlak střední školy vyvolával pocit, že kdybyste se někdy vydali na oběd či kávu sám, ostatní by vás nemilosrdně odsoudili jako losera bez přátel. Na vysoké škole však zjistíte, že pro psaní seminárních prací je často místo, kde si v soukromí a se sluchátky na uších můžete v klidu vypít oblíbenou kávu, jedno z nejlepších na světě.

 

Podobné články