Vlastnosti počasí v České republice

Česká republika má mírné kontinentální klima. Působení počasí působí severním větrem. Největší srážky v létě. Teplota vzduchu nepřesáhne +30 °C. Podrobnosti o počasí v ČR pomůže oblékat se podle podmínek. To vám umožní cítit se co nejpohodlněji.

Teplota vzduchu v zimě v horských oblastech dosahuje -30 °C, milovníci relaxace v lyžařských střediscích by proto měli být připraveni na drsnou zimu. Srážky jsou dost vzácné, ale po nástupu sněhu zapadne chladná rána. Rychlost větru má obrovský dopad na povětrnostní podmínky v Čr.

Oblasti obklopené horami a lesy jsou v zimě lépe chráněny před chladem. Mrazy přicházejí v polovině podzimu a teplota vzduchu málokdy klesne pod -15 °C. Srážky jsou zanedbatelné, takže sníh je vzácný.

V letní sezóně se teplota pohybuje během dne od +15 do +30 °C.  V noci teplota klesne na +10 °C, takže byste měli vzít svrchní oděv. Časté deště mohou mírně narušit dojem počasí. V některých oblastech země připadá měsíčně až 700 mm srážek. Podrobnější informace naleznete na webových stránkách.

Jak zjistit počasí Olomouc?

Město Olomouc leží na východě České republiky. Absence hor a lesů neovlivňuje počasí v regionu. Teplo přichází koncem května, takže červen až červenec jsou považovány za horké měsíce. Teplota vzduchu během dne dosáhne +25 °C a v noci klesne na +17 °C. Nejpohodlnější podmínky pro nezapomenutelnou dovolenou. Podrobné informace o počasí Olomouc se denně aktualizují, takže než vyjdete ven, měli byste se seznámit s doporučeními meteorologů.

Deštivý červen (srážky nepřesahuje 85 mm) se nahrazuje teplým červencem. Druhý měsíc v létě je nejteplejší. Průměrná teplota je +18 °C. Horké dny a teplé noci končí počátkem podzimu.

Na stránkách Meteoprog.cz zjistíte, jaké počasí se očekává o víkendu v Olomouc. Stránka obsahuje informace o:

  • hodinová teplota vzduchu;
  • úroveň vlhkosti;
  • pravděpodobnost srážek;
  • intenzita slunečního záření;
  • rychlost a směr větru.

Prognóza na den, týden nebo měsíc bude vždy po ruce. Návštěvníci najdou doporučení ohledně výběru oblečení tak, aby déšť nebo pokles teploty nebyly překvapeny. Jejich pozornost je vždy prezentována s nejnovějšími a nejaktuálnějšími informacemi.

Chcete-li zobrazit přesnou předpověď počasí, není nutné se na webu zaregistrovat. Dokonce i zařízení portálu poskytují kompletní informace o měnících se povětrnostních podmínkách. Získejte potřebné informace zcela zdarma.

Počasí můžete zkusit i předpovídat podle přírody nebo se spolehnout na některou z aplikací – ty jsme popsali v článku 7 nejlepších aplikací na počasí.

Podobné články